Напишете дума/думи за търсене

Напитки за детокс на бъбреците

Те са нашата филтрираща система за извеждане на токсините от кръвния поток, но често бъбреците остават пренебрегвани. Има редица медикаменти и добавки, които биха помогнали за доброто здраве на бъбреците и на отделителната система като цяло. Не пречи обаче да подкрепите работата им с освежаваща и здравословна напитка.

Сок от боровинки

Според проучвания плодовете помагат на отделителната система да устоява по-ефективно на инфекции, като не позволява на бактерии да преминават в нея. Боровинките не позволяват на излишните калциеви оксалати да се натрупват и да образуват камъни на по-късен етап.

Сок от цвекло

Съдържа ценния фитохимикал бетаин, който има мощно антиоксидантно действие и помага на бъбреците да се пречистят и да се освободят от вредните натрупвания. Това не само подобрява функцията на органа, но му помага и срещу образуване на камъни.

Лимонов сок

Цитрусът като цвеклото помага на бъбречната функция и предпазва от образуването на камъни. Изцедете един лимон в голяма чаша вода или просто добавяйте по-често резенчета към любимия си чай.

Сок от диня

Дори и да е любимият ви плод, едва ли може да изядете повече от едно парче, без да ви дотегне от семките и капещия безпорядък. Един от начините да се възползвате пълноценно от този плод е да го изстискате. Бъбреците ще ви благодарят със сигурност за положения труд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X