Напишете дума/думи за търсене

д-р Василка Юрукова: Детоксът лекува алергиите

Получим ли диагноза алергия, знаем, че тя е доживот. „Лечима е“, вдъхва надежда хомеопатът д-р Василка Юрукова от Пловдив. И поднася нова информация за справянето с най-различни заболявания в първата си книга „Живот без алергии? Мисията възможна“. Тя самата е страдала от редица алергии – кожна, очна, сенна храма, алергичен ринит, алергичен синузит, бронхиална астма, сенна хрема. Но хомеопатията я спасява, и затова нейната мисия е да разпространява знанията си.

Д-р Юрукова, как алергичните симптоми намаляват при детокс?

След назначен детокс десетки пациентите идваха на контролен преглед и виждах намаляване на алергичните им симптоми. Затова стигнах до извод, че изчистването на определени органи влияе положително на този проблем. Дадох си сметка, че алергиите не виреят в чист организъм. Затова често препоръчвам на пациентите чернодробен детокс с 4 хомеопатични лекарства от растителен произход. В бутилка вода сутрин се разтварят по 20 таблетки от хелидониум, хидрастис, берберис и тараксакум. Те са с най-ниските разреждания D6, защото втечняват секрециите и ги извеждат вън от организма. Когато организмът на пациента е задръстен със слуз и токсини, те се втвърдяват, но с подходящи препарати се втечняват и изхождат или изхвърлят през кожата. В бутилка с вода се слагат по 20 гранули сутрин и след разклащане съдържанието се пие на глътки през целия ден. Добре е да се приема по литър и половина-два вода ежедневно. Всеки над 35 години може да пречисти черния си дроб така и да намали страничния ефект на лекарствата, които приема при хроничен проблем. Прави се 1-2 пъти годишно за месец. При хронична алергия се прилага 2-3 пъти годишно. В резултат на детокса тенът на жените изсветлява и става по-младежки.

Може ли детоксът да се приложи и при малки деца?

Лечение на сенна хрема се подобрява с детокс дори при малки деца. Оказва се, че много деца с алергии са родени инвитро. Хормоните, които майката е поемала преди да забременее, са оказали влияние и на детето, затова то има нужда от детокс. Необходима е промяна в начина на хранене и изчистване на чревните инфекции. Те се оказват ключови при лечение на всички дихателни алергии.

Кога се появяват хранителните алергии и кога хранителните непоносимости?

В детска възраст се появяват хранителните алергии, а хранителните непоносимости идват с възрастта. При непоносимостите няма имунна реакция и образуване на антигени. Чест проблем напоследък е този с глутена. Има 250 състояния, свързани с него, които медицината се затруднява да диагностицира. Част от тях са поликистозни яйчници, Тиреоидит на Хашимото, болки в ставите, оточност, напълняване в областта на корема. Когато се спре глутенът, тези проблеми секват. Да не говорим за задния ринит, при който по гърлото се стича секрет, и лекарите не могат да овладеят. Аз самата имах силно запушване на носа и се събуждах всяка нощ. Забелязах, че след като ям френско сирене, което правя рядко, по гърлото ми започва сърбеж, тече ми носът. Премахнах млечните продукти и след седмица носът ми се изчисти на 80%, коремът започна да се прибира, подуването изчезна, както и болките в корема. Реших, че имам проблем и с глутена, махнах и него, и след седмица се събудих без секрети, от които страдах от година. Слузта в организма ми започна да се изчиства, а не от червата да отива в дихателната система. Тогава ми бе поставена диагнозата пропускливи черва.

Действително ли човек може да получи астма след самолетен полет?

Климатиците често са заразени с микоплазма и на много пациенти им се е случвало да получат астматичен задух и диагноза астма след самолетен полет. Но това е малко известно. Има дори записан случай на петчленно семейство, което след ваканция в чужбина се разболява от бронхиална астма. Ако микоплазмената инфекция бъде установена и лекувана в началото, астматичните пристъпи спират завинаги. На болният от дълго време оздравяването отнема месеци, за да се подобри имунната му система, и тя да се пребори с инфекцията.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X