Напишете дума/думи за търсене

6 навика за по-добро здраве

Не обичате плодово смути, защото ви отнема време да го направите и още повече, за да почистите след това. Избягвате някои здравословни манджи просто защото не ви се занимава да ги приготвяте. Има обаче някои навици, които няма да ви отнемат почти никакво време, а са особено полезни за здравето.

Не влизайте с обувки вкъщи

Събувайте се пред вратата и сложете край на безкрайното цапане в коридора и из цялата къща след това. А така прекратявате и с внасянето на нечистотии и алергени от улицата право у дома. Ако не ви дава сърце да оставите обувките си пред входната врата, внесете ги направо в шкафа за обувки.

Четкайте езика

Не само зъбите имат нужда от хигиена, всеки го знае, но не всеки спазва правилото да почиства и езика си с четката. А там е идеалното място за развитие на бактерии, които причиняват лош дъх и може да са виновни за по-сериозни последствия. Не бързайте да се извинявате с факта, че от докосването на езика с четката ви се гади. С повече тренировки неприятното чувство намалява.

Кихайте в ръкава

И то не къде да е, а в сгъвката на лакътя, когато нямате кърпа или салфетка подръка. Така не само по-малко разпространявате евентуалната зараза сред околните, но и избягвате контакта със собствените си ръце, които може да не са чисти.

Давайте почивка на очите

Понякога съвсем забравяме за тях и за нуждата им да отдъхват от време на време. Не ги пренебрегвайте, опитайте да настроите ежедневния си ритъм така, че на всеки около 20 минути да отделяте очи от монитора за около 20 секунди и да съсредоточавате погледа си върху предмет на около 6-7 метра разстояние.

Мийте ръцете

Ама наистина. Не само на теория, не само за пред другите. Не през просото, защото бързате, защото сапунът е свършил или защото ви мързи. Миенето на ръцете елиминира много от причините, които може да влошат здравето. С отбиване на номера обаче не става, нужно е да е по правилата – със сапун и за не по-кратко време от 15 секунди.

Бройте до 10, когато ви прекипи

Не само за да не кажете нещо, за което после може да съжалявате, а за да може да успокоите напрежението. Стресът съсипва здравето, не му позволявайте да превзема вашето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X