Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим с щастливата любов

Е как какво? Да си я къткаме. Да си я поливаме. Да се благодарим всеки ден и на всеки кръгъл час, че съдбата е избрала за нас тази графа в дебелия си тефтер.

Какво е щастлива любов

За да знаем за какво благодарим, може би не е лошо първо да дефинираме късметчето, което сме изтеглили. Ако пеперудите в стомаха се събуждат всеки път, когато той отвори външната врата, ако ти се иска да си красива, когато се прибираш при него, а не толкова когато излизаш от вкъщи, ако изпитваш уют и сигурност да споделиш с твоя човек всичко и му имаш пълно доверие, ако имате близко виждане за света и за хората, ако неговият успех и неговата радост те радват повече, отколкото твоите собствени, и ако това е взаимно, то ти най-вероятно си „жертва“ на щастлива любов. А пеперудите... не слушай, ако някой ти казва, че е нормално да излетят изпод лъжичката ти. Обгрижвай ги и не се разделяй с тях без бой. И нито за миг не си мисли, че такава любов е често срещан късмет. Днес хората губят любов много по-бързо от всякога. Лесно я дават срещу уважение, привързаност, дълг, макар да знаят, че пет пари не струват тези неща, ако любовта си е отишла. Светът се движи на убийствени обороти, а цялата му хахавост и цветност ни подканя ежедневно да опитваме още и още нови неща. Ненаситност – това е болестта на новите поколения романтици. Информацията тече със скоростта на светлината, а хората се променят като геометричните фигурки в детски калейдоскоп. Днес седиш до жълто квадратче, а утре вече си сгушен до лилаво кръгче. Самият ти се променяш. Развиваш се. Бързаш. Сърцето ти не може да остане константно. Както и любовта.

Понякога, макар и много рядко, любовта стопира времето за двама души и им подарява усещане за безкрай... Те са млади и силни и продължават да се развиват, няма как. Но го правят един до друг с поглед, устремен в една посока. Докога ще летят заедно, никой не може да обещае. Но ако чувстваш, че си част от един такъв полет, събирай веднага ръцете в молитва и тихичко си пожелай силата и мъдростта тази любов да издържи тягата на времето. И тази на собственото ви немирно его.

Как се пази любовта

Ако очакваш, че в една страничка някой може да ти отговори на този въпрос, или си прекалено млада, или си слънчасала :)

Целта на тази страничка е да те накара да осмислиш късмета, който имаш, ако вечер има при кого да се прибираш и до кого да заспиваш. Ако заспиваш в него, а не с гръб към гърба му... Ако и в добро, и в трудност до теб има силна ръка, която да те хване и да те приземи, или да те отведе още по-високо. Тази страничка е тиха аларма, която да те побутне, ако случайно си решила, че тази ръка е завинаги твоя и не се нуждае от грижа. Всяко силно и здраво нещо се нуждае от тренировки, от грижи, от любов. Любовта ти също се нуждае от любов. Да, трябва да я обичаш, иначе как би могла да я пазиш?

Хайде, дай на пеперудите простор да останат в теб и на ръката – сила да остане твоята. Ти сама знаеш как.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X