Напишете дума/думи за търсене

Подпухналите клепачи изчезват с прясно мляко

За да се отървем от досадните торбички под очите, първо трябва да сме наясно какво ги причинява. Те биха могли да бъдат индикация за стрес и умора, но може и да са по наследство.
Медицински заболявания като синусови инфекции и някои алергии могат непрекъснато да опъват кожата под очите, което с течение на времето да се превърне в торбичка.
Но ако говорим за подуване на долния и горния клепач, то тогава бихме могли да замажем малко положението.

Как да се отървем от тях

Основната причина за подпухналите очи е нездравословният начин на живот. Ако не си доспивате, ако консумирате твърде солена храна или ако сте загърбили тотално спорта.
Понякога обаче един суров картоф върши чудеса. Срежете един картоф наполовина, приберете в хладилника и поставете върху очите за около 15 мин.

Същото може да направите и с краставица. Охладете я и я сложете върху очите си за 20 мин. Ако имате възможност, съчетайте го с кратка дрямка. Антивъзпалителните свойства на зеленчука ще усили още повече ефекта.

Прясното мляко е друг ефективен натурален начин за освобождаване от подпухналите очи. Натопете тампон в изстудено прясно мляко. Сложете върху клепачите за 20 мин.

Използвайте и изстудени торбички с чай. Потопете ги в студена вода и приберете във фризера, а след това стойте с тях 15 мин. Изплакнете клепачите и лицето със студена вода. Най-подходящите билки са лайката, зеленият и черен чайове.
Друг трик за спасяване от подпухналите очи са изстудените лъжици. Дръжте 10-15 мин.

Витамин Е под формата на олио ще съживи кожата. Прибавете няколко капки от него в изстудена вода. потопете тампончета в микстурата и сложете върху очите за 15 мин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X