Напишете дума/думи за търсене

Бабини хитрини: Как да спасим любими вещи от износване

Никой не обича да има петна на дрехите под мишниците или от вино по покривките. Но решения се намират, стига да се доверим на хитрини, проверени от живота.

Обувките понасят големи натоварвания и изискват добра поддръжка. Невинаги е задължително това да става с професионални средства, защото има достатъчно варианти с неща, които са под ръка.

Петна от влага върху кожени обувки се отстраняват чрез оцет. От него се нанася малко върху четка за зъби и повреденото място се търка.

Драскотини по лачени обувки се оправят лесно с помощта на клечка за уши, на чиито връх има вазелин. А блясъкът им се възстановява с малко препарат за измиване на прозорци.

Вече поизносените любими сандали, обувки или ботуши ще си върнат в известна степен добрия вид, ако се натъркат с овлажняващ крем.

Замърсените велурени обувки лесно възвръщат добрия си вид с помощта на пила за нокти. не използвайте обаче метална и търкайте само в една посока.

Често след усилена тренировка от маратонките се излъчва неприятна миризма. Тя може да се отстрани, ако напълните със сода и оставите за няколко часа. Лошият аромат от дрехите пък ще изчезне, ако върху тях нанесете малко водка, преди да ги сложите в пералнята.

Почти няма дом, в който покривка да не е била нацапана с червено вино. Това обаче не е проблем, стига да накиснете за кратко петното в бяло вино, а после веднага да пуснете в пералнята.

Мазни петна от покривката или дрехите се махат с помощта на препарат за миене на чинии. Достатъчно е да натъркате мястото с малко от него, точно преди прането. По същия начин ще се справите с петно от грим, пудра или фон дьо тен, стига на мястото да нанесете крем за бръснене. Червилото се отстранява, като петното се третира за няколко минути с лак за коса. Но преди да сложите в пералнята, изплакнете. И нещо много важно - проверете дали материята допуска обработка с химически препарати.

Петната от пот по дрехите под мишниците се оправят чудесно със смес от сода и сок от лимон - пак с натъркване преди пералнята.

Лакът за нокти върши работа в различни ситуации. Ако се е разхлабило винтче на очилата, но в момента не разполагате с отвертка, безцветният лак ще го затегне. По същия начин ще се спаси копче, което е на косъм да падне, а за бримките на чорапогащниците и лака знаят всички дами.

Снимки cosmo

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X