Напишете дума/думи за търсене

Да живееш без секс, е възможно. Да не говориш за него, е непосилно

Статистиката сочи, че жените могат да издържат без секс по-дълго, отколкото мъжете. При това те са принудени да го правят по една или друга причина. По-интересно е не колко издържат без секс, а как.

Задължително ли е да се любим поне 3 пъти седмично

Знае се, че сексът повишава нивото на ендорфините, топи мазнините, вдига самооценката ни, подобрява настроението ни. Темата за интимните отношения е супер популярна, тя е номер 1. Огромният поток от информация, който ни залива създава у нас впечатлението, че да правим качествен секс всеки ден с добър партньор е нормално и едва ли не задължително. Че трябва винаги да сме готови да се любим, постоянно да го искаме и да сме идеалните партньори. И ако не е така, значи нещо не ни е наред.

Това един от многобройните митове, които се разпространяват в обществото ни и се опитват да поставят в рамка живота ни. Нима не е естествено да ви вълнуват и други неща, точно толкова, колкото и качественият секс? Норма за това, колко пъти да се любим седмично, не съществува. Всичко зависи от нашите потребности, ангажираност, настроение, взаимност. И фактът, че не се вписваме в общите представи за сексуални отношения, не бива да ни травмира и потиска.

Всички имаме потребност от ласки и обич. Но да ни тормози мисълта, че трябва на всяка цена да се любим всекидневно или поне 3 пъти седмично е нелепо. Да хапвате всеки ден любимия си деликатес, със сигурност ще ви омръзне и ще ви се прииска нещо по-просто, като кисели краставички например.

Жената понякога трябва да отказва на мъжа

Във всяка религия и древна теория за любовта и секса се предвиждат периоди на въздържание, като не става дума само за християнските пости. В една от древните арабски любовни техники е описана десетдневка на любовта. В нея се посочва точно какъв да е сексуалният живот на двойката в продължение на десет дни. В първия ден например, жената трябва да е кротка като сърна и мъжът да я обладае като ловец. Петият ден тя трябва да е страстна като тигрица, през седмия ден двамата трябва да са нежни като невинни момче и момиче. След това цикълът се повтаря.

Смисълът на това поведение е партньорите да не си омръзват, винаги да се желаят и сексът им да е удовлетворяващ. Неслучайно в два от тези десет дни жената трябва да отказва секс на мъжа си, за да разпалва страстта му и да го накара да копнее за близост. Е, не е ли мъдро измислено?

По какво си приличат въздържането от секс и това от месни продукти

Според диетологията постът е полезен, защото пречиства и лекува тялото ни. По същия начин въздържането от секс за известно време освежава интимния живот на двойката. След него привличането между двамата е поне три пъти по-силно, твърдят специалисти.

Периодите на въздържание са време да се поспрем, да преосмислим случващото се. Да разберем дали сме на прав път или някъде грешим.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X