Напишете дума/думи за търсене

Двойките в социалните мрежи имат проблеми

СНИМКА: Pixabay

Двойките, които постоянно споделят свои снимки и моменти, много често се опитват по този начин да прикрият проблеми или несигурности относно взаимоотношенията си, пише The Independent.

Специалисти твърдят, че много често тези хора търсят одобрение и утвърждаване на връзките си от страна на околните, тъй като самите те не са напълно убедени в отношенията, които градят.

Понякога реакциите на виртуалните ни приятели е възможно да потулят нашите вътрешни съмнения. Двойките, които са изключително захласнати по качването на снимки и то на секундата, всъщност често си липсват и не успяват да си изживеят напълно моментите заедно.

Учените вече наричат селфитата на влюбените "релфи" (от: "relationship selfie"). Самият процес на споделяне, отбелязване и поставянето на точните тагове отделя партньорите един от друг за определено време.

Освен това статуси като "моето момиче" или "моят мъж" предполагат собственическо поведение от страна на половинката. Специалистите съветват да не се споделя особено много относно отношенията ни в социалните мрежи, тъй като те все пак са лични.

Ако така или иначе сме решили да го направим, според тях е добре да го реализираме по шеговит и забавен начин, а не крайно сантиментален. Нека не забравяме, че виртуалната реалност не винаги отразява истинския облик на живота.

Доста често хора, които изглеждат завидно щастливи в социалните мрежи, са изключително тъжни или самотни. Важно е да залагаме на реалните моменти в живота и да живеем за мига, без прекалено много селфита или по-модерните "релфита".

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X