Напишете дума/думи за търсене

Физиогномика - какво казва лицето за здравето

Всичко е от значение - с коя ръка посягате към телефона, имате ли ново кафяво петънце по лицето. Д-р Пенка Панайотова от Варна чете тези знаци. Тя предвижда бъдещи проблеми със здравето по източни методи.

Лекарката е специалист и по физиогномика - древна диагностика по лицето, която е част от философията на Петър Дънов. Много и различни източници допълват знанията как проблемите в тялото ви се проявяват върху лицето. Бръчици, бенки, изтъняване или скъсяване на веждите, торбички под очите говорят за онова състояние, което е между здравето и болестта. То е добрият момент да вземете мерки и с храна, движение и промяна на мирогледа да предотвратите сериозния проблем.

Само водата може да извлече токсините от тялото

“При младите хора информацията, изписана върху лицето, е по-бедна и стандартна. С напредване на възрастта настъпват промени - при някои хора се появяват гънки от двете страни на устата, отпуска се кожата под брадичката, появяват се така наречените старчески петна. Те показват отклонение в здравето”, казва д-р Панайотова. Дипломната й работа по нетрадиционни методи е именно върху физиогномиката. Лекарката била потресена колко много говори лицето и предупреждава за болести. Много от знаците показват нисък заряд на енергия на организма и има начини, по които може да се въздейства. “Започнах да изследвам и себе си. Потърсих кога се е появило ето това кафяво петънце на бузата ми. Открих го на снимка от дипломирането ми в Медицинския университет, когато съм била на 24-25 години. Петното е знак, че черният дроб е претоварен - недопустимо за толкова млад човек”, разказва д-р Панайотова. Тя наблюдава у мнозина как черният дроб изпитва затруднения. Излизането от проблема е просто, но трябва да се прилага систематично - пие се поне 2 литра вода на ден, без да се броят чайове, сокове, супи. Черният дроб отделя токсините от организма, но само големи количества вода ги извеждат от тялото. Ако не - отровите остават в нас.

Бенки по рождение и малки уши издават дефицит на бъбречна енергия. А двойният орган е ключов за организма ни според източните учения. Бъбреците са депото на енергия. По рождение я получаваме от родителите си, натрупана в десния бъбрек. Когато започнем полов живот и обменяме енергия с партньора, тя се акумулира у левия бъбрек.

Сексът удължава живота и на мъжа, и на жената

“Несъвместимост между партньорите води до неприемане на енергия. Ако се води полов живот като съпружеско задължение - единият приема, но другият е ощетен и започва да чувства енергиен дефицит. Това води до отключване на болести. Неправенето на секс също е вредно. Еднакво важно е не само мъжът да достига до оргазъм, а и жената. Това е свързано с отделяне на хормони, които балансират целия жизнен статус, подобряват имунитета, енергетиката, настроението”, обяснява д-р Панайотова. Особено рискова е възрастта около 50 години. У нас традиционно витае схващането, че тогава човек се ориентира към третата възраст и не може вече да мисли за секс. Редовният и удовлетворяващ секс удължава живота и на мъжа, и на жената.

Лесен начин за стимулиране на бъбреците като депо на енергия е да ги масажираме сами всеки ден. с енергични движения нагоре-надолу или в кръг.

Лекарката вижда в отпуснатите клепачи и кожа под брадичката слабост в съединителната тъкан. Каквато е по лицето, такава е и вътре в тялото. Съединителната тъкан е тази, която прикрепва органите на правилните им места. При рязко напълняване или отслабване, нездравословен начин на живот с неподбрана храна и липса на движение тя се отпуска. Мястото си променят матката и яйчниците при жените, бъбреците, спада дебелото черво. Започва дискомфорт, влошена перисталтика, понякога възниква нужда от операция. Д-р Панайотова съветва в този случай да се ядат повече житни култури, зелени салати, всякакви видове зеле и да се пие зелен чай няколко пъти на ден.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X