Напишете дума/думи за търсене

Божествени места, на които се живее евтино

Ако не ви харесна особено мястото, на което живееете, то тогава едва ли ще имате кой знае каква вътрешна съпротива, за да го смените.

В различни краища на света има невероятни градчета и селца, които чакат да ви приютят с уюта си. Едно от тях се намира в България според пътешественика Кристиян Сиян.

Велико Търново

Красиво е колкото Южна Франция, но виното е в пъти по-евтино. Наем на апартамент струва около 200 долара, а чудните му калдъръми и метрите история са привлекателни не само за туристите.

Аваруа, Осторвите Кук

Намира се на 2 хиляди километра североизточно от Нова Зеландия, тропическите плажове на този осторв са не по-малко атрактивни от тези на Малдивите или Сейшелите. Но е в пъти по-евтино. Може да наемете апартамент само за 130 долара на месец. За съжаление не може да си купите имот на острова, но може да го наемете за 60 години напред.

Чешки Крумлов, Чехия

Градче, излязло от приказките. Все едно сте се върнали в Средновековието. Улиците са направени от заоблени камъни, а една вечеря струва около 20 долара, докато апартамент на месец се наема за около 400. Единственото неудобство е, че ще трябва да научите чешки.

Кох Тонсай, Камбоджа

На този малък, но красив остров живеят само рибарите и техните семейства. За 5 долара ще получите вкусна вечеря. Единственият недостатък е, че плажовете не са добре поддържани, но ще видите диви животни, които не сте и сънували.

Гуанахуато, Мексико

Локализирано в сърцето на Мексико, е равъдник на културата. Наемът на апратамент е до 200 долара, напитките струват по-малко от долар, а билет за кино е 3. Градче, извесно с арт фестивала си Cervantino.

Перлените острови, Панама

Превъзходен архипелаг, намиращ се на 30 километра от островната част на Панама. Някога използвано за скривалище на пиратите, сега това вълшебно място може да ви приюти за 300 долара в къща на плажа.

Агонда Бийч, Гоа, Индия

Това е място, където може да яздите слонове по плажа. Бутилка вино струва по-малко от 50 цента, а ваканционна вила е на цената на 120 долара на месец. Освен това има много храмове и места за практикуване на йога.

Хьо Кьок, Виетнам

Югоизточният бряг на Виетнам е известен с тропическта си гора. Със своя голям бариерен риф може би това е най-невероятното място в Азия за гмуркане. Може да намерите добри условия за живот само за 150 долара на месец.

Плажът Ксамил, Албания

Това място е близо до нацонален парк, а бреговете му се къпят в Средиземно море. Местната кухня предлага маслини, мандарини и 30 различни видове риба, които са доста по-евтини от тези, които се предлагат в съседна Гърция. Напитките струват около долар, средната цена за ястие е 6, а наемът на месец се движи между 100-120 долара.

Лас Транкас, Чили

Тук ще намерите най-невероятната планинска гледка в Южна Америка. Може да се спускате по снежните склонове, наели вила за 300 долара на месец. Единственото неудобство е, че ако не сте скиор, не чакайте лято. То никога не идва тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X