Напишете дума/думи за търсене

Две лесни прически с преса

Как да изберете преса?

На първо място трябва да е с опция, която позволява да се регулира температурата й на загряване. Жените с по-тънък косъм трябва да използват уреда на по-ниска температура, а тези с къдрави и по-дълги коси да работят на на по-висок градус, за да постигнат желания ефект. Другото важно нещо при избора на преса е да видите дали има бутон за автоматично изключване. Така ще сте сигурни, че когато ваша преса достигне максимална температура, тя ще се изключи и така ще предпазите косата си от изгаряне. Ширината на плочките също е от значение. Те трябва да са съобразени с дължината на вашата коса. Използвайте плочка до 6 см, ако имате къса или средно дълга коса и 10 см, ако косата ви е дълга.

Предлагат се преси с керамично покритие, от титан и от турмалин. Последните две не се препоръчват много, защото развиват доста висока температура и има опасност, ако не се използват от професионалист, да повредят косата.

ПРИЧЕСКА 1

Снимка: Нора Ангелова
Снимка: Нора Ангелова

Измивате косата и докато е леко влажна нанесяте подходящ стилизант – кристали например (ако можете без стилизант, ще работите по-лесно). След това доизсушавате много хубаво със сешоар. Хващате цялата коса с шнола, отделяте необходимия слой коса. От основата изтегляте към върховете, за да получите обем. За да постигнете извити краища, завъртате навън. На финала сресвате косата с едър дървен гребен, за да избегнете наелектризирането. Завършвате със стилизант – например лак за коса.

Снимка: Нора Ангелова
Снимка: Нора Ангелова

Внимание

С керамична преса всеки може в домашни условия да изправи идеално косата си, да я изправи и да извие само краищата, да си направи къдрици или масури. Но най-важното условие с оглед здравината на косата и красотата на прическата е да работите на напълно суха коса!

ПРИЧЕСКА 2

Снимка: Нора Ангелова
Снимка: Нора Ангелова

На следващия ден може да останете със същата прическа, като освежите кичурите по следния начин. Избирате кичури през известно разстояние, като изтегляте от основата нагоре и навън. Важното е да се получат свободно падащи масури. Така ще предадете разкошен обем и небрежно излъчване на прическата си.

Снимка: Нора Ангелова
Снимка: Нора Ангелова

Коафьор София Божилова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X