Напишете дума/думи за търсене

20 забавления за цялото семейство

Танцов етюд

Родителят казва стихотворение, пуска музика и се оставя емоциите и образите от стихотворението да подскажат какъв танц да се изтанцува заедно с децата.

Къщичка за птиците

Подходяща е за природолюбители със сръчни ръце и щедро сърце. По магазините продават и заготовки за такива къщички, но винаги можете да купите от железарията части за птича квартира и да я сглобите семейному.

Градинка на прозореца

С бобчета, леща и други подобни и парче намокрен памук можем да наблюдаваме как на прозореца в стаята ни ще израсне истинска малка градинка. Ако пък си купите уред за покълване на семена, можете да съчетаете заниманието и със здравословния ефект от консумацията на покълналите култури.

Ораторе-бураторе

Един от участниците сяда с гръб. Друг започва да описва кръгове по гърба му и да казва: „Ораторе-бураторе кажи какъв да бъде... тоз” и посочва с показалец някой участник. Ораторът казва произволно животно, например „магаре” или предмет и посоченият трябва да започне да издава звуци като него. Играта винаги води до много смях.

Променете текста на любима песен

Помолете детето си да измисли нови думи към добре позната песен, например „Зайченцето бяло”, намерете мелодията и изпейте заедно новата музикална творба.

Да посадим дърво

Изберете заедно фиданката и нека малкото помогне при засаждането. Добре е да е на дата около рождения ден на детето. Поощрявайте го да окопава дръвчето и го полива, когато е възможно и нека всяка година на тази дата наглеждате дръвчето и измервате колко високо или широко е станало стеблото му.

Куклен театър

Изработете хартиени цилиндри (за тяло на куклите). Нарисувайте им нос, очи, уши, залепете облекло от плат и коса от прежда, за да се превърнат в мъже, жени, деца и какви ли не герои. Пъхнете пръсти в цилиндрите и разиграйте измислени от вас приказки или житейски ситуации.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X