Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам кошнички за Великден (галерия)

В тях поставяме най-важните елементи за празника - яйцата. И това е добър повод да си поиграем, за да създадем нещо красиво, свежо като пролетния сезон и символизиращо възкресението, а и различно от всичко, което се продава готово. Затова не се колебайте да творите, без да си поставяте граници по отношение на цветовете, материалите за изработка, размерите.

Мъничките кошнички са изключително симпатични и чрез тях може да се покаже персоналното внимание към всеки у дома. Може да се стигне и по-далеч, ако ще имате гости за празника, като се направят персонални кошнички с име и малък подарък към яйцето, например фигура на зайче.

Плетените кошнички за яйца са една от класиките за празника, но безкрайно обогатена през годините. Защото търпи допълнителна намеса - цялостно боядисване и добавяне на всякакви допълнителни украси, като ленти, цветчета или други дребни фигурки.

Изработването на кошнички "облечени" в цветя или листа са чудесен свеж елемент, дори и ако се използват изкуствени растения.

За Великден обикновено купуваме цели кори с яйца. Не ги изхвърляйте, защото от тях стават чудесни кошнички - малки и големи. Декорацията е въпрос на личен вкус и възможности. Същото важи и за тези от картон или хартия, които са лесни както за изработване, така и за украсяване.

Великден е празник, в чиято подготовка децата може да изразят отлично творческите си заложби. И тази възможност трябва да им се даде не само чрез боядисването на яйцата, а и в изработката на украсата. Кошничките са чудесен обект за целта. Просто изберете изходните материали, като непременно сложите сред тях мънички копия на любимите играчки на хлапетата, или на герои от книжки и филмчета, както и елементи в любимите им цветове.

Снимки pinterest, homester

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X