Напишете дума/думи за търсене

Търновска абитуриентка избра тоалетът й да е с народни мотиви

Деница с кавалера си Боян и нетрадиционния бален тоалет

Като филмови звезди по червен килим дефилирата абитуриентите от училищата във Велико Търново навръх 24 май. Старопестолният град въведе нетрадиционното изпращане на зрелостниците в стил Холивуд още преди 7 години по инициатива на кмета Даниел Панов.

В празничната вечер старата столица изпрати дванадесетокласниците от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, СУ „Емилиян Станев”, СУ „Вела Благоева”, СУ „Владимир Комаров”, ПГ по моден дизайн, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, СПГ по икономика и ПГСАГ „Ангел Попов”.

Сред официалните вечерни рокли се отличаваше тази на Деница Божанова от Старопрестолната гимназия по икономика. Тя бе избрала да облече в най-важния си ден тоалет със стилизирани фолклорни мотиви.

"Занимавам се с фолклор от много малка и още от осми клас бях решила, че балната ми рокля ще бъде с фолклорни мотиви. Това са елементи на носия от нашия северняшки край, но представлява стилизиран модел, не е типичното автентично облекло", обясни Деница Божанова.

В модела, чийто дизайнер е Яна Караиванова от Велико Търново, е търсено да се запази духа на старото време, но съчетан със съвременното звучене. Оригиналният модел е с бродерии и апликации с рози, и с шевица по ръкава. Допълнен с автентични пафти като аксесоар.

Дефилетата продължавата и тази вечер. Общо 800 абитуриенти ще преминат по червения килим в централната част на старопрестолния град.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X