Напишете дума/думи за търсене

Няколко примера за по-компактно подреждане вкъщи (галерия)

Безпорядъкът у дома невинаги е резултат от мудността на домакинята. Много често се дължи на липсата на място. Но как да направим по-добра организация при тази ситуация? Най-логичният подход е чрез кутии и пликове, и това е правилно. Но има и хитрини, които може да използваме, както и места, за които досега не сме и подозирали, че може да са ни полезни.

Сгъването на дрехите е важно както за подреждането им, така и за бързото им намиране. Големите купчини в чекмеджето или гардероба, сред които трудно откриваме това, което ни трябва, лесно се избягват, ако навиваме на руло. Този начин има и друго предимство - по дрехите не остават ръбове.

Обособяването чрез разделители на пространства също помага за по-добрия ред.

Огледайте местата у дома и мебелите около или под които могат да се оползотворят пространства. Същото важи и за кухнята, особено за вратите на шкафовете отвътре.

Преценете също дали точно под тавана не се образуват ниши, подходящи за съхранение. При наличието на открити рафтове, кутиите с капак и декоративните кошници са най-добрият вариант. Дори и да изглежда абсурдно, купищата обувки биха могли да съхраняват на високо. Това със сигурност ще освободи доста място в антрето и ще сложи край на нервното търсене.

За улеснение на господата, които имат много вратовръзки, вършат работа простички идеи с използването на дъска и пирони или на чекмедже с малки отделения. А дамите с много чанти могат да си обособят закачалки за тях например от вътрешната страна на вратата на дрешника. Висящи рафтове в банята помагат за оптимизиране на пространството, също както и ъглите в дома, за което вече писахме.

Снимки pinterest

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X