Напишете дума/думи за търсене

Защо сънят е толкова важен?

Сънят играе жизненоважна роля за доброто здраве и благополучие през целият ни живот. Получаването на достатъчно качествен сън в точното време може да помогне да защититим психическото и физическото си здраве и да подобри качеството си на живот.

Начинът, по който се чувстваме, докато сме будни зависи отчасти от това, което се случва, докато спим. По време на сън тялото работи, за да поддържа здравата мозъчна функция и физическото здраве. При децата и тийнейджърите сънят е жизнено важен и за растежа и развитието.

Негативните последствия от недостига на сън могат да се появят в един миг (като автомобилна катастрофа) или да ви навредят с течение на времето. Например, продължителната липса на добър сън може да повиши риска при някои хронични здравословни проблеми. Също така може да повлияе върху това колко добре мислите, реагирате, работите, учите и се разбирате с хората около вас.

Здравословна мозъчна функция и емоционално благополучие

Изследванията показват, че добрия нощен сън подобрява ученето. Независимо дали изучавате математика, учите се да свирите на пиано, усъвършенствате играта си на голф или се учите да карате кола, сънят помага при усъвършенствне на уменията за учене и решаване на проблеми. Добрият сън, също помага да обръщаме внимание на детайлите в ежедневието и да бъдем креативни.

Проучвания показват, че недостигът на качествен нощен сън променя активността в някои части на мозъка. Ако Ви се случва често да не си доспивате, може да имате проблеми при вземането на решения, контролирането на емоциите и поведението си. Недостигът на сън е свързан също много често с депресивни състояния.

Физическо здраве

Достатъчният сън през нощта играе важна роля и на физическото здраве. Например, сънят участва активно във възстановяване и поддържане на сърцето и кръвоносните съдове здрави. Продължителният недостиг на сън е свързан с повишен риск от сърдечни заболявания, бъбречни заболявания, високо кръвно налягане, диабет и инсулт.

Недостигът на сън увеличава и риска от затлъстяване. Например, едно проучване при тийнейджъри показа, че с всеки пропуснат час сън, шансовете за затлъстяване се повишават. Недостигът на сън увеличава риска от затлъстяване и в други възрастови групи.

Имунната ни система разчита на съня, за да сме здрави. Тази система защитава тялото от чужди или вредни за организма вещества. Продължителният недостиг на сън може да промени начина, по който имунната система реагира. Например, ако липсата на сън стане хронична, може да се появи проблем с борбата с често срещаните инфекции и настинки.

В последно време, приемът на лекарства не е много препоръчителен.Предпочитан подход за подпомагане и постигане на спокоен и продължителен сън е прием на билкови продукти на основата на доказани природни съставки.

За целта, фармацевтите от фирма Createpharma, са създали своят нов продукт Дормилек комплекс, използвайки своя технологичен опит и знания за билки и природни съставки.

Предимства на хранителната добавка Дормилек Комплекс:

• Ефективен и натурален!

• Намалява времето за заспиване!

• За да спите през цялата нощ!

• За да се събудите отпочинали и свежи !

• Намалява ефекта от ежедневния стрес и тревожност без да предизвиква сънливост на другия ден!

• Без привикване!

Начин на употреба:

По 1(една) капсула приета с вода 30 минути преди сън.

Дормилек Комплекс е ефективно и натурално решение при трудно заспиване!

Търсете „Дормилек Комплекс“ в аптеките!

www.createpharmabg.com

X