Напишете дума/думи за търсене

Внимавайте със споделянето. Капанът щрака бързо!

Някои неща е по-добре да се премълчат, особено когато става дума за страхове, свързани със семейния живот. Когато те станат известни и на двамата партньори, може силно да разклатят отношенията им. Най-често това се случва, ако в двойката няма абсолютно доверие и съпрузите не умеят да се възприемат такива, каквито са, докато обсъждат трудни теми.

Трудните теми, съветват специалистите, е по-добре да се разискват с психолог, а семейните разговори да се придържат към златната среда - ненужното да се премълчава и да се огласява единствено и само истината. Защото най-важното е човек да предпазва както себе си, така и любимата половинка от недоразумения. Понякога си струва да премълчиш, вместо да приказваш.

Независимо от факта, че именно обсъждането на страховете, свързани със семейния живот, сближават съпрузите и сплотяват двойката, подобни разговори трябва да се водят много внимателно. Темата е болезнена и обсъждането и лесно ескалира до взаимни обвинения и упреци, които влошават положението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X