Напишете дума/думи за търсене

Луиз Хей: Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в живота ти

Нейната лична история е вдъхновила милиони хора по света да живеят по-щастливо и с повече вяра и любов. Луиз Хей имаше дълъг, трънлив, но пълен със смисъл път, който приключи на 30 август 2017 година. Да си припомним съдбата й, както и някои от любимите ни нейни цитати.

1. Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент.

2. Поучи се от миналото и го остави зад себе си. То не може да бъде променено. Живей в настоящето.

3. Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от живота ти хората, които не те подкрепят.

4. Страховете ти са само мисли. Спри да се плашиш, да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Мислите могат да се променят. Избери да мислиш без страх.

5. Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избереш да повярваш. Изборът на мисли е безграничен. Избери равновесието, хармонията и мира и те ще се изявяват в твоя живот.

6. Бъди готов да се разделиш със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ти. Новите ти мисли са позитивни и носещи удовлетворение.

7. Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуваш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си, ти се променяш позитивно.

8. Откажи се да имаш очаквания. Отпусни се свободно и с любов в течението на живота. Обичай себе си. Знай, че на всеки завой те чака добро.

9. Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни.

10. Онова, което даваме, се връща при нас. Това, което мислим за себе си, става истина за нас.

11. Любовта ражда чудеса. Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!" С всеки ден ще става все по-лесно.

12. Бъди великодушен към себе си. Бъди добър към себе си. Бъди търпелив, тъй като ти усвояваш нов способ на мислене. Отнасяй се към себе си като към любим човек.

13. Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее.

14. Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб.

15. Всяка мисъл, която минава през съзнанието ни, създава бъдещето ни. Всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чувствата си. Това, което мислим, и думите, които изричаме, изграждат преживяванията ни.

16. Прошката е дар към теб самия, защото те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил. Можеш да се разделиш с миналото и да простиш на всички.

17. Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си.

18. Прости си за това, че си се наранил. Прости си за това, че си наранил другите. Прости си за това, че си позволил на другите да те наранят.

19. Спомни се какво те радваше като дете. Намери начин да "интегрираш" тези радости в живота си. Забавлявай се с всичко, което правиш. Усмихвай се непрекъснато. Смей се на висок глас. Позволи си да изразиш радостта си. Радвай се и знай, че Вселената се радва заедно с теб!

20. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвали себе си, колкото се може повече. Казвай си колко добре се справяш с всяка дреболия.

21. Отнасяй се с любов към недостатъците си. Осъзнавай, че ти сам си ги създал, за да удовлетвориш някакви свои потребности. Сега търсиш нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите си. Така че нежно се отървавай от старите негативни стереотипи на поведение.

22. Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в живота си.

23. Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване.

24. Освободи се от потребността да бъдеш слаб. Заслужаваш най-доброто от живота, приеми го сега. Помни, че не си подвластен на никого и нищо, защото ти си отговорен за своя живот.

25. Имаш правото да бъдеш точно това, което си. Имаш право да направиш всичко, което искаш да направиш. Имаш правото да се учиш и израстваш от собствените си грешки.

26. Бъди готов да видиш живота по нов и различен начин, да забелязваш незабелязаните преди неща. Винаги има нов свят, който очаква погледа ти.

27. Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента.

28. Помни: няма изгубено време, защото всеки ден от живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си - тук, където си в момента.

29. Научи се да се храниш правилно. Каква храна е необходима на тялото ти за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научи физически упражнения. Кои от тях ти доставят удоволствие? Обичай и уважавай храма, в който живееш.

30. Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си - не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си. Обърни се навътре в себе си и ще откриеш способностите си на лечител. Ти притежаващ невероятни умения, за които досега не си подозирал. Затова бъди готов да стигнеш до ново ниво на съзнание и да откриеш способности и таланти, които не си подозирал. Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест. Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X