Напишете дума/думи за търсене

Бионсе: Не трябва да зависиш от никой друг, който да определя кой си

Когато преди почти две десетилетия на световната музикална сцена се появиха момичетата от Destiny’s Child, всеки си мислеше, че това ще е поредната гърл банда, която ще залезе за нула време.

Не само че не стана така, но и от момичешката група се роди Кралица Бионсе.

Днес тази силна и вдъхновяваща жена има рожден ден. Да си припомним някои от нейните мисли, разкриващи отношението й към света.

1. Трябва да научим нашите момчета на правилата на равенството и уважението, така че, когато нашите деца пораснат, равноправието на жените и мъжете да се е превърнало в естествен начин на живот. Но трябва научим и момиченцата, че и те могат да се стремят толкова нависоко, колкото всяко човешко същество.

2. Твоята собствена стойност се определя единствено от теб. Не трябва да зависиш от никой друг, който да определя кой си.

3. Най-привлекателното качество, което може да има една жена, е самоувереността.

4. Прави това, което си роден да правиш. Просто трябва да вярваш в себе си.

5. Всички имаме несъвършенства. Аз съм човек и за мен е важно да се съсредоточа в други свои качества, освен външната красота.

6. Когато обичаш и приемаш себе си, когато знаеш кой наистина те обича и когато се учиш от грешките си, тогава спира да те е грижа за това какво мислят за теб тези, които не те познават истински.

7. Твоето самоуважение зависи само и единственото от самата теб. Няма нужда да разчиташ на някой, който да ти казва коя си.

8. Никога не избирам безопасността. Винаги се опитвам и вървя срещу течението. Веднага щом постигна нещо, поставям по-висока цел. Така стигнах там, където съм.

9. Приключих с това да съм поп звезда. Не искам да съм популярното секси момиче. Искам да съм икона. Искам да съм вдъхновение.

10. Силата не ти е дадена. Трябва да си я вземеш.

11. Искрено вярвам, че жените трябва да бъдат финансово независими от мъжете си. Да си кажем истината, парите дават на мъжете властта да командват парада. Те дават на мъжете властта да определят стойността на нещата. Те определят кое е секси. Те определят кое е женствено. Това е нелепо!

12. Не се съобразявай с правилата. Как може да живеем, ако не се променяме?

13. Не трябва да доказвам нищо на никого. Трябва просто да следвам сърцето си и да се концентрирам върху това какво искам да кажа на света. Аз движа собствения си свят.

14. Колкото по-успешна ставам, толкова по-голяма нужда имам от мъж.

15. Ако всичко е перфектно, никога не би се научил, нито би пораснал.

16. Не искам да съм звезда. Искам да съм икона

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X