Напишете дума/думи за търсене

5 съвета при избор на жилище

Как да изберем най-доброто жилище, независимо дали става дума за дома на мечтите ни или за инвестиционен имот? На помощ идват пет изпитани правила, с които по-лесно ще вземем правилното добро решение, сподели ни инж. дизайнер Елена Карлова.

Разположение на имота. Важно е да гледаме не само в кой квартал е разположен имотът, но и има ли добра инфраструктура, добри комуникации - удобен транспорт, метро, магазини в близост, училища и детски градини или достатъчно места за паркиране.

Функционалност на помещенията. Статистиката сочи, че средната полезна площ на новопостроените жилища намалява, затова трябва да избираме внимателно. Трябва да мислим и в перспектива, жилището да ни е удобно и след години.

Изглед на жилището. Слънчево жилище е идеалният вариант. Най-доброто разположение е юг, но ако няма възможност, варианти са източно или западно разположение. Тенденциите през последните години са за нарастване на дела на новопостроените многостайните жилища, така че трудно ще изберем жилището да гледа само в една посока.

Външен вид на сградата. Добре подържаната сграда с чисто околоблоково пространство показва какви хора живеят в нея и какви съседи ни очакват. Ако купуваме жилище в новострояща се сграда можем да огледаме вече построени обекти от същия строител. Вероятността строителството и на нашия блок да е със същото качество е много голяма.

Цена. Проучете цените в избрания от вас район, за да няма разминаване между очакванията ви и реалната стойност на един добър имот. Сложете си и рамки на бюджета, така няма опасност да платите необосновано повече за имот, чиято себестойност е по-ниска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X