Напишете дума/думи за търсене

Барбара Рен: Всеки може да се самолекува със светлина

"Всеки човек може да създава и задържа светлина, с която да се самолекува". Това твърди Барбара Рен - автор на книгата “Клетъчно пробуждане”.

В своята клиника в Англия тя помага на пациентите си да се научат да задържат светлината в тялото си, която да ги излекува и да ги свърже с вселенската мъдрост. Медицинска сестра по професия, тя съставя хранителния им режим и ги съветва как да се грижат за себе си. Самата Барбара, която сега е на 82 години, поддържа здравето си със собствената си лечебна система. Чрез нея тя е успяла да се излекува от анорексия и множествена склероза.

Г-жо Рен, какви болести лекувате във вашата клиника?

Работя с хора, които преди това са били при много лекари и имат сериозни проблеми - Алцхаймер, синдром на хроничната умора, рак, безплодие. Практикувам от 45 години и съм срещала различни проблеми.

Коя е болестта, която лекувате най-трудно?

Множествената склероза и с нея трябва много внимателно да се работи.

В Англия има много хора с множествена склероза. Как им помагате?

Те имат нужда от незаменими мастни киселини. Но когато тези пациенти се преместят от влажния и мрачен климат на Англия в Индия, вече нямат нужда от тези масла, защото получават много светлина от слънцето. Рибните масла и лененото семе съдържат много от тези мастни киселини, благодарение на които се задържа светлината в тялото. Мозъкът също се нуждае в голяма степен от тази светлина. Тя е от значение и за лечение на депресия. Когато през зимата светлината намалее, много хора се чувстват по-зле психически. Затова с тях работим за увеличаване на потенциала им за задържане на светлина.

А как лекувате страдащите от хронична умора?

Те обикновено си мислят, че не могат да се подобрят, така че при лечението има важен психологически момент. Първо разговарям с пациента и изготвям подробна история на заболяването. Тя обхваща дори предишните поколения, защото те може да са причина за предразположеност към това заболяване. Обикновено работата на всички системи в организма на тези хора е понижена поради хронично възпаление, примерно на мускулно ниво. Също така щитовидната жлеза не работи добре, което е често срещано в България.

Каква е ролята на светлината във вашата система за лечение?

Когато внесем в тялото повече светлина, с нея внасяме повече информация от макрокосмоса в клетките, някои от които може да са били откъснати от универсалната мъдрост дълго, както е при раковите болести.

Обикновено клетката получава пълния спектър светлина, която минава през нея, но ако е повредена или блокирана, само част от спектъра продължава към следващата. И посланието, което получават клетките по веригата, не е пълно.

Как да съхраняваме по-дълго светлината в тялото си?

Като се ядат достатъчно свежи плодове и зеленчуци. Когато вие засадите семе със собствените си ръце, вашата ДНК и вашата вибрация остават в това семе. Докато се грижите за него, вибрацията ви постоянно взаимодейства с вибрацията на растението и на земята. Когато го изядете, то се превръща във ваше уникално лекарство, наситено с небесните, земните и вашите вибрации.

За задържане на светлината в голяма степен помага приемът на незаменими мастни киселини - Омега 3 и Омега 6, които съдържат двойни въглеродни връзки. Добре е да се грижим в храната и питиетата ни да доминира калият, ако искаме да се радваме на пълния си потенциал. В храненето на съвременния свят доминират калцият и натрият.

Какъв е проблемът на съвременната медицина според вас?

Че се третират само симптомите, а аз разглеждам организма като едно цяло и търся причините за проблема. Ако вземем 10 души с едно и също заболяване, всички те имат различна история и причина за него, така че и лечението е различно. В неговото начало трябва да сме сигурни, че тялото е хидратирано, защото в противен случай не сме способни да приемаме енергия от Вселената. Трябва да знаем, че всеки стрес или страх тялото отчита като дехидратация. Важно е и доколко тялото е алкално, има константна температура, дали получава максимално количество светлина и кислород.

Барбара Рен - автор на книгата “Клетъчно пробуждане”, снимка: Александър Ашминов
Барбара Рен - автор на книгата “Клетъчно пробуждане”, снимка: Александър Ашминов
80% от работата на клетката се осигурява от кислорода и 20% от глюкозата. Ако има някакво заболяване, клетките на пациента се хранят до 80% от глюкозата и 20% от кислорода, което не е естествено. Затова целта ни е да подготвим тялото за максимално добра работа и съществуване между небето и земята.

Как функционира хидратираното тяло?

За да разберем как функционира хидратираното тяло, може да проследим движението на 4-те електролита в тялото - натрий, калий, калций и магнезий. Те зареждат водата в тялото и са отговорни за движението й в организма. Натрият и калцият, които се намират в извънклетъчната течност, винаги са заедно и си партнират. През деня, когато слънцето доминира над водата, ние сме активни и е светло, голямо количество от натрия и калция преминава през клетъчната мембрана вътре в клетката. Движейки се в клетката, натрият започва да изтласква калия, а калцият, влизайки вътре, измества магнезия. До вечерта заместването се осъществява напълно и започваме да усещаме умора в тялото. През нощта този процес се обръща. Тъй като луната има връзка с натрия, започва да го извлича от клетката и той отново излиза през клетъчната мембрана. Като заедно с натрия от клетката излиза и неговият партньор калцият. И тогава магнезият и калият се връщат обратното в клетката. Това е перфектният обмен на електролити и първият от универсалните ритми на Вселената. А ако натрият не бъде добре изчистен през нощта, тялото става по-киселинно и е по-предразположено към болести.

Какво се случва, ако тялото е дехидратирано?

Всеки стрес се отразява на тялото и ако остане в него в продължение на 2 години, организмът получава сигнал за дехидратация. Резултатът е, че черният дроб започва да произвежда холестерол, с който обвива клетките, за да спре дехидратацията им. Така се възпрепятства този първи универсален ритъм на Вселената и натрият и калцият остават заключени в клетката, а тя остава изолирана.

Да припомним какъв е зарядът на здравата клетка?

В нормалната клетка ядрото трябва да е заредено положително. Вътрешната част на клетъчната мембрана има отрицателен заряд, а външната част - положителен заряд. Ако клетката функционира нормално, клетъчната мембрана привлича отрицателно заредените електрони, които са подарък от майката Земя. Когато ходите боси по земята, те могат да навлизат в тялото и да циркулират в него чрез меридиана на бъбреците. Можем да получаваме електроните и чрез храненето. Тези отрицателно заредени частици се групират в “електронни облаци” около клетъчната мембрана. От своя страна електронните облаци имат свойството да привличат светлината и да я задържат. Така посланията на макрокосмоса се транспортират от водата през клетъчната мембрана вътре в клетката. А фотоните светлина могат да привличат и задържат кислорода. Така се получава един кръг, чрез който клетката се поддържа и храни.

Когато клетъчната мембрана е с правилен заряд и полярност, може да достигнем до универсалната мъдрост, да живеем пълноценно и реализираме потенциала си за растеж и себеизява. Учените са доказали, че делфините и китовете също могат да привличат и задържат светлина. Просветлен е човекът, който може да задържа светлината в себе си и да я използва. При работата с пациенти целта ми е да им помогна да развият в себе си способността да задържат светлината и да влязат в досег със своята вътрешна мъдрост.

Казвате, че всеки от нас не само използва светлината в тялото си, но я произвежда и излъчва?

Когато положителен свободен радикал и отрицателен свободен радикал се съединят в тялото, от силата на сблъсъка възниква фотон светлина. А светлината, навлизаща от макрокосмоса в тялото, постъпва чрез чакрите и пътува в тялото по акупунктурните меридиани.

Какви техники за разтоварване от стрес и детоксикиране на тялото препоръчвате?

Освен йога и медитация тялото може да се пречиства от стреса с бани с минерални епсомови соли (магнезиев сулфат). Полезно е и всекидневното изчеткване на кожата, която е най-големият отделителен орган. То се прави на суха кожа. Посоката на движение винаги е към сърцето, тъй като оттам лимфата влиза в кръвообращението. Не четкайте върху разширени вени, обриви и рани. Изчеткването на кожата помага токсините и слузта да се придвижат през тялото, за да се изхвърлят.

Препоръчвам редуване на горещ и студен душ, пиене на около 2 л вода на ден, уринотерапия, колонотерапия, при която 15 л вода преминават през дебелото черво, клизма по избор - с масло или чай от ленено семе, с кафе, с магнезий, с лайка.

Вие сте заченала естествено и сте родила петото си дете на 43 г. Лекарите казват, че е трудно на тази възраст?

Напълно възможно е (смее се). Едната ми дъщеря роди второто си дете на 45 г. В наши дни жените раждат по-късно заради финансовата нестабилност. Те искат първо да направят кариера. В моята практика съм работила с повече от 100 души, на които са казвали, че не могат да имат деца, но вече имат. Една жена от Бристол беше правила опити да забременее цели 10 години и роди дете на 42 г. за първи път. Ако някой лекар ви каже, че не е възможно, не му вярвайте.

Как се излекувахте от анорексия?

След като ми поставиха ваксина за туберкулоза, тя отключи процес на възпаление в организма ми и в рамките на няколко месеца токсичността достигна мозъка ми и отключи анорексия. Тя е психичен проблем, който пък е следствие на физическия. Приятелка на моя брат влезе в болница с диагноза анорексия, 3 месеца след поставяне на ваксина против туберкулоза. Обикновено жените, които идваха при мен с анорексия, са били ваксинирани с нея между 3 и 6 месеца по-рано. Често се среща дете с проблем с белия дроб или дебелото черво да развие аутизъм или синдром на хиперактивност след ваксиниране с MMR (морбили, заушка, рубеола).

Против ваксините ли сте?

Не слагайте ваксини на децата си! Моите деца и внуци нямат. Ваксините остават в тялото като вибрация на болест, която човек би могъл да срещне някога в живота си. Не смятате ли, че вибрацията на болестта вътре във вас ще привлече подобни вибрации? Помислете над факта, че до две години детето може да получи 32 ваксини, т.е 32 послания на болести.

За премахване на токсините и стреса от тялото препоръчвам редуване на горещ и студен душ, бани с магнезиев сулфат и изчеткване на кожата.

Биляна Савова: Диагнозата ми беше най-хубавият урок по живеене

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X