Напишете дума/думи за търсене

Приятелка на Селена Гомес й дари бъбрек

Снимка: Instagram/SelenaGomez

Облечена с бяла тениска, сини впити дънки и оранжев бомбър, Селена Гомес върви по нюйоркска улица, а в ръцете си носи не една, а четири пълни чанти. Изведнъж започва да вали, тя цялата подгизва, но усмивката не слиза от лицето ѝ.

Тази гледка е отпреди няколко дни - от вторник, когато 25-годишната певица и актриса се появи на снимачната площадка на новия филм на Уди Алън. И пазарските торби, и разходката в Голямата ябълка всъщност са добре режисирани кадри от 50-ия игрален филм, който прави четирикратният носител на “Оскар”. А необичайното е в това, че само 6 дни преди да влезе в роля, на 14 септември, Селена Гомес направи сензационното признание, че е претърпяла тежка операция и са ѝ трансплантирали бъбрек. Дори показа снимка, на която

лежи на болнично легло, цялата в системи,

и е хванала ръката на своята близка приятелка - актрисата Франсия Райса, която, също на легло, е прикована към апарати.

“Наясно съм, че някои мои почитатели са забелязали отсъствието ми през голяма част от лятото и са се питали защо не популяризирам новата си музика, от която съм изключително горда. Оказа се, че трябва да ми бъде направена трансплантация на бъбрек заради заболяването ми лупус, и се възстановявах след това. Трябваше да се подложа на това заради цялостното ми здравословно състояние. Честно казано, очаквам с нетърпение скоро да споделя с вас за преживяванията ми през последните няколко месеца, както винаги съм правила с вас. Дотогава искам публично да благодаря на семейството си и на невероятния лекарски екип за всичко, което направиха за мен по време и след операцията”, написа Селена в профила си в инстаграм. А веднага с лед това обясни и с кого е преминала през тежката операция.

С тази снимка Селена Гомес разкри, че е претърпяла трансплантация на бъбрек.
С тази снимка Селена Гомес разкри, че е претърпяла трансплантация на бъбрек.

“Нямам думи да опиша как бих могла да се отблагодаря на моята красива приятелка Франсия Райса. Тя ми даде безценен подарък и се жертва, като ми дари бъбрека си. Аз съм безкрайно благословена. Обичам те много, сестричке”, пише Гомес. На края на публикацията си казва, че за болестта ѝ не се знае много, затова и дава линк към организацията, която се занимава с нея.

Призивът ѝ има моменталент ефект - само

за няколко дни даренията към фондацията, която Селена Гомес посочва,

надвишават $ 500 000

Само най-близките на певицата знаят за трансплантацията, която тя трябва да направи. Операцията ѝ всъщност е била през май, казват американските медии. “Като майка бях безпомощна, уплашена. Всичко, което можех да направя, беше да се моля за двете и за прекрасното семейство на Франча. Селена спечели бъбрек, а аз можех да запазя малкото си момиче. Освен това се сдобих с още една дъщеря. Благодаря на всички, които бяха до Сел, Франсия и нашите семейства”, написа и майката на Гомес - Манди Тийфи, в инстаграм малко след признанието на дъщеря си.

Познанството на  Селена и приятелката ѝ Франсия е отпреди 10 години. Папараци често снимат двете момичета заедно, а и те самите публикуват свои общи кадри в профилите си в социалните мрежи. След като става ясно, че никой от семейството на Гомес не е съвместим, за да ѝ дари своя бъбрек, на Франсия не ѝ трябва дълго да я убеждават да провери дали е подходящ донор. Оказва се, че е точно такъв.

Селена, чиято звезда изгря още като съвсем малка покрай участието ѝ във филми на “Дисни”, призна за първи път за болестта си през 2015 г. Истината е, че знае за състоянието си от 2012 г., но предпочита да запази това в тайна от публиката.

Тя си взема почивка от музикалната сцена в края на 2013 г., а през януари 2014 г. влиза в клиника за рехабилитация. Като причина за престоя си там изтъква, че иска малко повече време за себе си.

Гомес показа и големия белег след тежката операция.
Гомес показа и големия белег след тежката операция.

“Мисля, че беше доста сложно, защото не го разбирах, а в същото време беше нещо, което исках да запазя в тайна, докато целият ми живот вече не беше мой личен живот”, разказва за този период Селена Гомес пред тв водещата Елън Дедженеръс.

Бях диагностицирана с лупус и трябваше да мина през химиотерапия

Затова си взех почивка, обяснява тя пред сп. “Билборд” през октомври 2015 г. “Толкова силно исках да кажа: Хора, нямате идея. Аз съм на химиотерапия, а вие сте задници. Изолирах се, докато бях достатъчно уверена отново. Изчаках да дойде точното време, за да говоря за болестта си, за да съм добре, да се чувствам здрава”, казва още Гомес в интервю за “Билборд”.

Лупусът е хронично автоимунно заболяване, което засяга всички органи, а най-често - кожата, ставите и бъбреците. То може да протича леко, но може да е и животозастрашаваща болест, която да изисква по-агресивно лечение. Хората, страдащи от лупус, образуват антитела извън нормите, наречени автоантитела, обясняват специалистите. “Ако Гомес си взема лекарствата и следва предписанията на своите лекари (включително и си прави месечните кръвни изследвания), тя ще се оправи”, казва за състоянието на младата звезда нефрологът и медицински директор на звеното за извънболнична диализа в болница Winthrop в Нюйоркския университет.

Селена Гомес не крие дълго какво се случва с нея, защото с примера си иска да вдъхнови хората, че могат да продължат да се борят, в колкото и тежко състояние да се намират. До нея винаги са близките ѝ хора, сред които е и приятелят ѝ - канадският певец и текстописец The Weeknd. Двамата са заедно от януари, но не пропускат да покажат колко влюбени са един в друг. Източници до Гомес разкриват, че приятелят ѝ я е подкрепял през тежките моменти, в които се е борила с ефектите от лупуса.

Селена с приятеля си - канадския изпълнител The Weeknd, с когото са двойка от началото на годината. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА СЕЛЕНА ГОМЕС И РОЙТЕРС
Селена с приятеля си - канадския изпълнител The Weeknd, с когото са двойка от началото на годината. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА СЕЛЕНА ГОМЕС И РОЙТЕРС
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X