Напишете дума/думи за търсене

Искате да отслабнете? Стойте на слънце

Който се е борил с екстра теглото, знае за какво става въпрос. Отслабването е голям проблем за много дами. По-голям от всички Х-ове пред L-а в обиколките.

Нечовешки диети, съсипващи упражнения, нездравословен глад и безкрайно лутане в йо-йо лабиринта на килограмите заради идеята поне да може да се облечете в конфекция. Понякога обаче помощта може да ви падне от небето. Не вярвате? Няма да ви коства абсолютно нищо да опитате. Не иска нито хляб, нито вода. Само малко сутрешна слънчева светлина.

Според изследване ранното слънце може да помогне в слабеенето. Участниците в него, подложени на повече сутрешно „поглъщане” на светлина, са показали по-добри резултати по отношение на килограмите от тези, които са пропуснали дозата си в ранно утро или са прекарали деня си предимно на закрито. При това независимо от активността, възрастта и приема на храна. Учените са установили също, че светлината в началото на деня е онази, която може да пристегне талията – в периода от 8 до 12 часа на обяд. С напредването на деня ефектът се губи.

Защо?

Спектърът и интензивността на сутрешната светлина сверяват биологичния ви часовник. Имат отношение към това колко спите и кога събуждате метаболизма си за работа, а това се отразява не само на енергията и настроението ви, но и на теглото. Безспорно човешкият организъм се влияе от светлината, както всяко живо същество в природата. Достатъчно е да пуснете плътните завеси и да изключите будилника, за да се убедите, че тялото ви може да пропусне половината работен ден само заради факта, че Слънцето за него още не е изгряло.

Всъщност наличието на слънчеви лъчи не е задължително, смятат учените. И облачното време върши работа, стига тялото ви да му се порадва преди пладне. Важното е също да не опитвате да замените естествената дневна светлина с тази на стандартната електрическата крушка. Хитруването няма да ви се получи.

Твърде лесно е, за да е истина, биха казали скептично излишните ви сантиметри в зоната на ханша. И със сигурност само светлина не е достатъчна за топене на паласките. Но не пречи да добавите и чаша светло към диетичното меню. Със сигурност няма да ви навреди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X