Напишете дума/думи за търсене

Как да (не)опропастим бъдещето на дъщеря си

Всеки родител иска най-доброто за децата си. Положението обаче е с една идея по-различно, стане ли дума за амбициите на майката спрямо дъщеря й. Понякога в стремежа си да я направим грациозна дама, допускаме следните грешки.

Шшт, тихо, дръж се прилично!

Една истинска дама не повишава тон и не крещи. Не цапа дрехите си, защото трябва да е красива. Не ругае, защото е невъзпитано, не обижда, не създава конфликти, защото... така трябва. Важно е също да е мила, грижовна, добра и съсредоточена в женската природа.

Нали не вярвате в това. Ами лидерството, отстояването на принципите, умението й да води преговори. И тя ще трябва да се бори за заплата някой ден на работното си място. Не е нужно да се превръща в малка глезла, на която й е разрешено да прави каквото си поиска, но малко насърчаване на характер няма да й е излишно в живота.

Розовото е любимият ти цвят

Че как иначе, детето е затрупано със захарен памук от люлката. Във всичките му нюанси – от бледорозово до виолетово. И ако трябва да избере свой цвят между розово и розово, цяло чудо би било, ако се спре на жълтото.

Розовото може да е симпатично в ранна детска възраст, обаче съвсем не е на мода за успялата и можеща жена, каквато искате навярно да е дъщеря ви, а сигурно и тя самата. Употребата му в зряла възраст съвсем не е препоръчителна и не бихте й направили услуга, ако настоявате и се придържате към него в ранна възраст.

Играй си с куклите, те са за момичета

Според изследване близо 30% от играчките за момичета са с подчертан акцент върху външния вид – гримове, козметика, аксесоари за прически, дрехи. А тези за момчетата са насочени предимно към развиване на логическо мислене, креативност, състезателен дух, разрешаване на проблеми. Никой не твърди, че е честно. За това изкупите всички има и такива, които насърчават проявите на агресия и насилие, но ако дъщеря ви има желание да построи укрепление с кубчета или хукне с гаечния ключ да ремонтира автомобилa на съседчето, позволете й.

Спри да се тъпчеш, ще надебелееш

Най-сигурният начин да докарате хранително разстройство или евентуално по-сериозен здравословен проблем на дъщеря си в малко по-късен етап от живота й, е като непрекъснато фиксирате вниманието й към храненето и как се отразява то на фигурата. Не изграждайте в главата й и страх, от нещо, което е жизнено необходимо и важно. Надебеляването е често срещано явление и в повечето случаи пречи. Но все пак не е чума и се лекува със здравословен начин на живот. Погрижете се детето ви да го познава от малко.

Ти си най-красива на света

Спор да няма, никой не е в състояние да ви убеди в противното за вашата кръв и плът, но все пак имайте малко милост към детето си с честата употреба на това твърдение. Казват, красотата ще спаси света, но да си признаем, досега нито една Мис Свят не е успяла въпреки усилията. Може би само красота не е стига.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X