Напишете дума/думи за търсене

5 случая, в които не трябва да използваме омекотител

На повечето хора им харесва дрехите да са меки и да миришат приятно и това най-лесно се постига, когато в пералнята се добави омекотител.

Но невинаги използването му носи само позитиви. Ето пет случая, в които е препоръчително да не го правим.

Микрофибърните материи имат способност да задържат лесно прах с влакната си. Омекотителят обаче образува тънък слой на повърхността на тъканите, което прави работата на микрофибърната кърпа за почистване неефективна.

Качествените спортни дрехи са ушити от синтетични материи, които лесно абсорбират потта. Затова се чувстваме комфортно дори и след интензивна тренировка. Омекотителят снижава много това качество и резултатът е мокър и миришещ екип.

Кърпите в банята трябва добре да поглъщат влагата. Това се отнася не само за тези, които са от микрофибър. Но проблемът и с обикновените е същият - тънкият слой, който се образува от омекотителя, и който пречи на абсорбирането. А това бързо похабява кърпите и те започват да миришат.

Огнеустойчивият текстил също се уврежда от омекотителя, защото се разрушава защитният му слой. От такива материи са направени много работни облекла, но и качествените детски пижами.

Дъждобраните също са от специална материя. Нейният външен слой е промазан, за да пази от влага, но омекотителят го прави неефективен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X