Напишете дума/думи за търсене

7 начина да се справим с обилното потене

Добре действа и настойка от кора на бяла върба. 100 г кори се заливат с 3 л студена вода и се оставят да киснат 8 часа. Препоръчват се прохладни вани с тази настойка по 15-20 минути.

За 30 минути в чаша вряла вода накиснете 2 с. л. корени от лечебна динка и с тази настойка изплакнете или направете компреси на проблемните зони, както и вани за краката.

Освен всичко изброено по-горе помагат и контрастни процедури с редуване на гореща и студена вода.

Процедури и козметика

Има и други начини за справяне с изпотяването, които включват различни процедури, както и препарати за регулиране на изпотяването като гелове, кремове и таблетки. Те обаче може да предизвикат странични ефекти и затова трябва да се консултирате със специалист. Освен това потискането на изпотяването е намеса в естествените функции на организма, което не е желателно. Факт е, че дори обикновените дезодоранти съдържат вещества, които не са съвсем безобидни.

Радикален метод

Да се избавите веднъж завинаги от обилното изпотяване е възможно и чрез хирургическа намеса или чрез инжектиране на ботокс, който блокира потните жлези. Но дали си струва да застрашавате здравето си с подобни интервенции, ако потенето не е сериозен проблем?

съвет

Най-простият дезодорант, отстраняващ мириса на пот, е воден разтвор на сода бикарбонат. Натопете салфетка в него и избършете подмишниците. Не изплаквайте.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X