Напишете дума/думи за търсене

Шеф Виктор Ангелов: Тайната на щастието ми е, че живея с жената, в която винаги съм бил влюбен

- Кога сте склонен да правите компромиси и да дадете втори шанс?

- Разбира се, че има такива моменти. Без значение в каква професия сме, грешки се случват всеки ден. И да, хората, които осъзнават къде са сбъркали и имат желание да се поправят - получават от мен втори, пети и стотен шанс.

- Какво ви е струвало лично на вас да сте сред най-добрите?

- Знаете ли, за да напредваш, трябва да се отдадеш изцяло. Това е свързано и с определена възраст. Колкото по-рано започнеш, толкова по-големи шансове имаш. Отделил съм 25 години от живота си, за да създавам храна, вкусове, аромати, отбор, колективизъм и в крайна сметка моят труд се изплати.

- Кой е бил вашият най-голям учител?

- Хората, с които съм се срещал по стълбицата нагоре, са ме вдъхновявали. Всеки един от тях и дори тези, които са ми давали недобър пример.

И от тях съм учил какво да не бъда.

Най-големият учител може би е желанието ми за саморазвитие и предизвикателставата, които сам съм си отправял.

- Как именно баща ви е допринесъл за това да изберете кулинарията като ваше призвание?

- Баща ми бе този, които ми подсказа посоката. Беше настоятелен, но и доста аргументиран, когато беседвахме вкъщи на тема по какъв път да поема след IX клас. Слава богу, послушах го и беше прав.

- Кои са най-ценните уроци, които той ви е предал?

- На 44 години съм и ако трябва да върна лентата в детайли, със сигурност ще пропусна доста важни такива. Все пак функцията на родителя е да навигира детето си по възможно най-финия и деликатен начин, така че хем да ти остави усещането, че ти си взел решението, хем да те насочи в правилната посока от гледището на своя житейски опит.

- Така ли процедирате и вие спрямо вашите деца?

- Манипулирам ги фино и това дава резултат.

Две от трите ни деца са големи. Вярвам, че по някакъв начин съм им повлиял на подсъзнателно ниво с примера, който им давам с професионалното си развитие. Сигурен съм, че са се амбицирали и най-важното - че са повярвали, че може човек да успява, стига да се труди достатъчно.

Дъщеря ни пое по моя път за момента - учи хотелиерство и ресторантьорство в Холандия. Синът ни се развива в сектор сигурност, но е фин дегустатор. Най-малката ни дъщеря и в момента е в кухнята. От съвсем малка много обича да се занимава с тесто.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X