Напишете дума/думи за търсене

Как да тренираме след 40

Възрастта не е причина да спрем да се грижим за добрата си форма и за тялото си. Независимо от годините, трябва да подхождаме грамотно и отговорно към физическата си активност. За да постигнете макисмални резулати, след 40 можете да спазвате някои лесни правила.

Подбирайте правилно натоварването

За жените над 40-годишна възраст най-подходящи са пилатес, каланетика, стречинг, йога - те не натоварват твърде много сърцето и имат за цел да поддържат тялото здраво и тонизирано.

Баланс

В тази възраст е особено важно балансираното разпределение на почивка и натоварване. След като организирате хармонично менюто и съня си, погрижете се и за спортуването - балансирайте интензивните и щадящи периди в тренировките. Това означава да направите прост график - в кой ден предивждате силови упражнения и в кой ден - щадящи.

Техника

Следете стриктно начина, по който изпълнявате упражненията - от една страна, това ще ви осигури максимален ефект, а от друга, ще ви предпази от травми по време на тренировка. Най-добре е да правите упражнеията пред огледало, за да забелязвате грешките си. Ако имате здравословни проблеми, непремеменно се консултирайте с лекар за най-подходящият за вас спорт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X