Напишете дума/думи за търсене

Задава се изискан април в... Париж

На 4 и 6 април Мира ще представи April in Paris с джаз триото си – Мирослав Турийски (пиано), Христо Йоцов (барабани) и Веселин Веселинов-Еко (контрабас). Към тях ще се присъедини и струнен квартет. А френската музика ще продължи своето пътешествие в страната през лятото, когато Мира планира турне с програмата.

Проектът April in Paris се осъществява с безрезервната подкрепа на Schweppes, които обичат истински джаза и от години подкрепят проектите не Мира Кацарова. В реализирането на френската мечта участва и фотографът Павел Червенков, който осъществи специалната фотосесия с Мира и другия главен герой – класически ситроен DS, може би най-емблематичният модел автомобил във Франция, който е спомен за несравнимо красивото френско кино, но и символ на френския живот и нагласа към света, който все още може да се види по улиците на Париж, Лион или Марсилия.

April in Paris ще си има и специално книжно издание, включващо всички текстове на песни, както и няколко, написани от Мира за програмата, отношението и връзката й с френската култура, език и начин на живот. В книжката за проекта, която ще получат всички присъстващи на концертите, са поместени и всички кадри от фотосесията на Павел Червенков.

На 4 и 6 април френската култура ще срещне българската. Чуйте историята на тази среща, изпята на френски…

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X