Напишете дума/думи за търсене

Познавате ли този четец на мисли

Внимавайте за какво си мислите, когато сте в обкръжението на Лиор Сушард! Това предупреждение става изключително сериозно, когато разберете, че 37-годишният Лиор е сред най-известните менталисти в света, или казано с по-прости думи, роденият в Израел Сушард може да прочете мислите всекиму, а заради способностите си той има категорична забрана да влиза в което и да е казино в Лас Вегас! Биографичната книга на Лиор Сушард – „Четецът на мисли”, е част от каталога на издателство „Колибри”, в превод на Васил Велчев.

Запитван изключително често каква е точно работата му, с типичното си чувство за хумор Лиор отговаря простичко: „Използвам съзнанието си”. Израелецът е в състояние да отгатне за какво си мислите в момента, познава невероятни комбинации от числа, знае имената на първите ви гаджета, разчита всяка една мисъл, която минава през главата ви, може да спечели всяка една игра на покер. Сушард споделя, че използва петте си сетива – зрение, обоняние, слух, осезание и вкус, за да създаде шесто, с което да разчете езика на тялото на човека отсреща. Вследствие на дългогодишен опит и практики той възприема безумни количества информация, и използвайки интуицията си, успява да влезе в чуждите мисли.

Първите свръхестествени способности на Лиор се проявяват, когато той е само на 4 години. По време на вечеря със семейството си той успява да премести лъжицата до края на масата само с поглед. И докато другите деца си играят навън с топка и колички, Лиор се затваря вкъщи, за да чете книги, свързани с психология и способностите на мозъка.

Завършвайки гимназия, Лиор става част от Израелските отбранителни сили. Докато е войник менталистът изнася първите си забавни представления в армията и славата му бързо се разнася. След уволняването си Сушард си наема мениджър и започва да показва способностите си на всякакви места, където има макар и малка публика – бар мицва (еврейски празненства по случай превръщането на момчето в мъж), частни и корпоративни партита, училищни забави.

Ясновидец ли е Лиор?

Лиор Сушард категорично не иска да бъде приеман като екстрасенс или ясновидец. Многократно към него са се обръщали хора с тежки здравословни проблеми или пък с мерак да научат числата от тотото. Всички тях обаче той връща, тъй като нито може да погледне в бъдещето и да излекува някого, а числата от тотото не е способен да разгадае, тъй като при тегленето им има фактор машина. За разчитането на човешките мисли Сушард използва различни аспекти на своите ментални способности, комбинирайки ги с техники, които е научил с течение на времето от психологията. Един от основните му помощници е впрягането на позитивната енергия, известна още като „чи” – китайският термин, който може да сте чували още като „ки”, „чай” или „прана”. Това са японските, еврейските и санскритските думи за енергия и жизнена сила. Това е естествената енергия във Вселената, от която се състои всичко. Според разбиранията тя съществува както в телата ни, така и извън тях, и колкото по-способни сме да я впрегнем и извлечем от себе си, толкова по-енергични и жизнени ставаме.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X