Напишете дума/думи за търсене

6 начина за справяне на болката във врата

10 процента от хората страдат от болка във врата постоянно, а 65 на сто изпитват този дискомфорт от време на време. Най-честите причини за това са прекалените тренировки, лоша поза за спане или седенето в една поза твърде дълго време, както и високите нива на стрес.

Предлагаме ви 6 начина, които ще облекчат болката във врата.

За остра болка: Торба с лед

Сложете торба с начукан лед за 15 мин върху засегнатия участък. Студената температура ще помогне, ако изпитвате остра болка, която е съпроводена с подуване. Никога не слагайте леда директно върху кожата, за да не предизвика измръзване и раздразнение на кожата.

За хронична болка: влажни и топли предмети

Загрейте малки торбички, пълни с ориз или жито, за 2 мин в микровълновата и нанесете върху засегнатия участък за 15 мин. Правете това веднага след събуждане. Топлата вана също помага. За по-добри резултати може да сложите в нея английска сол. Магнезият в нея успокоява мускулите и сухожилията.

Куркума

Използвайте често тази подправка в гозбите, които готвите, и в чайовете, които варите. Куркумата съдържа мощен антиоксидант, който се нарича куркумин и бори успешно възпаленията в тялото.

Храна, богата на витамин B12

Консумирането на такива продукти помагат за облекчаване на болката, като заздравяват слоя, който покрива нервите. По този начин те не реагират н аболка.

Упражнения 1

Въртете врата по 3 пъти в посока. После обърнете врата наляво, докъде ви позволява, повторете това и на другата посока. Отново направете серии по 3 пъти. И последното упражнение, което може да облекчи болката във врата, е движение на главата напред и назад. Повторете това 3 пъти.

Упражнения 2

Неправилната стойка на седене или прекаленото зяпане в мобилния телефон може да причинят болка във врата и главоболие. Може да облекчите това с помощта на хавлиена кърпа. Сложете я зад врата и хванете двата й края. Наклонете брадичката в посока на задната част врата, но не прекалено, като през това време дърпате в обратната посока кърпата. Задръжте тази позиция, докато започнете да усещате умора в мускулите на врата.

И още

Масажът и акупресурата са също възможности за болезнения врат.

За здравето му може да помогне промяна в позата за сън. Забравете за спането по корем, това не помага на врата. Не използвайте повече от една възглавница и тя задължително трябва да е по-мека.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X