Напишете дума/думи за търсене

10 признака за автоимунни заболявания

5. Мускулна болка и слабост, скованост, болка

Слабите мускули и болката може да направят ежедневни дейности като качването по стълби или носенето на тежки неща по-трудни. Тези симптоми може да се появяват или изчезват, но може да бъдат постоянни. Това също е знак, който не бива да се пренебрегва, тъй като може да бъде причинен от автоимунен хепатит, болест на Хашимото, псориазис, ревматоиден артрит и други заболявания.

6. Стомашни спазми, газове, подуване на корема, диария, запек

Проблемите с храносмилането са много изтощителни. Те може да бъдат признак на такива автоимунни заболявания като колиакия, улцерозен колит, нарушения на щитовидната жлеза и други.

7. Увеличаване или загуба на тегло

Някои автоимунни заболявания засягат щитовидната жлеза. Този орган контролира много метаболитни процеси в тялото. Ако започне да произвежда прекомерни хормони или да не произвежда достатъчно такива, хората може да загубят или да наддават на тегло.

8. Изтръпване и изтръпване в ръцете и краката

Игличките не са сериозен симптом, ако се появяват от време на време и не причиняват болка. Ако това се случва няколко пъти седмично и забележите други симптоми, това може да е знак за по-сериозни проблеми.

9. Косопад

Ако имунната система започне да атакува космените фоликули, това води до загуба на коса. Процесът започва с възпаление на кожата на главата. Тя също може да засегне косата на други части на тялото.

10. Слаба треска

Безпричинната треска без други съпътстващи симптоми често се пренебрегва, но тя е един от най-трудните за лечение. Проблемът е, че треската може да бъде свързана с много заболявания, а автоимунните са сред тях.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X