Напишете дума/думи за търсене

10 малко известни начина за подобряване на външния вид

6. Авокадо за укротяване на къдравата коса

Има хора, които си мечтаят за къдрици, но не са наясно каква грижа изискват те. Тук на помощ идва авокадото. За да направите маска, накиснете авокадо с малко кисело мляко и го нанасяйте върху косата за 45 минути два пъти седмично.

Този плод съдържа полезни витамини,подхранващи косата, докато киселото мляко действа като балсам. Киселото мляко може да бъде заменено с майонеза.

7. Картофи за лечение на стрии

Стриите са често срещан проблем за жените, които се появяват в резултат на разпъване на кожата по време на бременност или юношество. Картофеният сок съдържа полезни витамини и минерали, които стимулират растежа и възстановяването на клетките на кожата, а това помага за избелването на стриите. Разтрийте парче картоф в продължение на няколко минути върху засегнатия участък, оставете го да изсъхне, а след това да изплакнете с вода.

Картофеният сок няма да заличи с магическа пръчка стриите, но ще ги направи по-малко видими.

8. Лъжички за премахване на торбичките под очите

Всички сме чували, че пликчетата с чай, краставиците и картофите може да ни помогнат да се отървем от тъмните кръгове и торбичките под очите сутрин.

Може обаче да бръкнете в шкафа с прибори и да вземете две лъжици. Охладете ги и поставете върху проблемните зони за 10 минути.

9. Мед за напуканите устни

Проблемът със сухите и напукани устни е нещо, което всички сме преживели. Те може да се окажат в това състояние заради горещо или студено време, алергии и дишане с отворена уста. Медът е традиционен метод за борба с този проблем и се използва още в Древен Египет благодарение на овлажняващите и лечебните си свойства. Нанесете го самостоятелно или с малко лимон преди лягане, може да го смесите със захар, за да се получи скраб, или в комбинация със сметана и розови листенца за маска за устни.

10. Лимон с мед за лечение на акне

Лимонът има антибактериални свойства и може да се използва при борбата с акнето. За да увеличите антисептичните му качества, комбинирайте лимона с мед. Използвайте маската два пъти седмично. Ще забележите и други предимства, като намаляването на бръчките, а кожата ще изглежда по-свежа и по-гладка.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X