Напишете дума/думи за търсене

Ефектен интериор с омбре елементи (галерия)

Цветовете са един от най-ефикасните начини за въздействие върху възприятията и психиката, без значение дали става дума за облекло, храна, автомобили, сгради. Интериорът също е едно от полетата на действие, особено когато става дума за дома.

Често се налага да се прилагат специфични прийоми за визуално разширяване на пространството, прикриване на недостатък или просто за ефект. Хрумвало ли ви е, че това може да се постигне и с омбре техника? Например в стените, където по-светлата горна част би създала илюзията за въздушност. Все пак обмислете добре къде са разположени прозорците и до каква степен съответната стена е натоварена с мебели и решете дали да приложите омбре по вертикал или хоризонтал.

При завесите преливането на тоновете на избрания цвят по вертикал е по-доброто решение. При мебелите може да разигравате много варианти във всички зони на жилището, както и да работите с вътрешната част на шкафовете. Омбре ефектът би изпъкнал чудесно при аксесоарите. Това решение би било най-подходящо за интериор, който е монохромен и има нужда от малко разчупване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X