Напишете дума/думи за търсене

Котешка тоалетна в хладилника и сол в пералнята - 13 нестандартни домакински съвета

7. Лед срещу следи от мебели

Килимите създават уют, но мебелите върху тях често оставят следи от тежестта си. За да направите повърхността на килима отново гладка, използвайте лед. Поставете кубчета лед по цялото протежение на засегнатите участъци и ги оставете там за през нощта. Водата ще пропие в килима и той отново ще стане плосък.

Не изливайте обаче вода директно върху килима, защото това няма да помогне. Тайната на този метод се крие в постепенното вливане на течността в материята.

8. Почистете дървения блок за ножове с прахосмукачка

Най-ефективният начин за почистване на дървения блок за ножове е прахосмукачката. Останките от праха може да бъдат премахнати и със сешоар в най-силния му режим.

9. Чиста скара с лук

Мазнотията върху скарата може лесно да се отстрани със стар лук. Нарежете зеленчука наполовина, разтрийте грила, докато все още е горещ.

10. Кредата маха петна от дрехи и тапети

Мазното петно няма шанс срещу креда или тебешир. Без значение дали е върху дреха или тапет. Натрийте омазненото място с парче креда и изчакайте пет минути. След това изтрийте с мокро парче плат. Повторете няколко пъти при упорити петна.

11. Златните бижута лесно се почистват с бира

За да направите златните си бижута да изглеждат като нови, полирайте ги с парче плат, напоено със светла бира. Резултатът ще бъде забележим веднага, ако гривната или пръстена са наистина от чисто злато. Но не използвайте този метод с бижута, които имат диаманти, може да го съсипе.

12. Махнете стикерите от новите продукти със сешоар

Етикетите на новите покупки може лесно да бъдат отлепени, ако ги затоплите със сешоар за минута или две. Падат суперлесно и не остават следи.

13. Яйчени черупки за почистване на стъкло

Може да почиствате стъкларии с тесни гърла, като използвате яйчени черупки. Сложете ги в бутилка или ваза и добавете малко препарат. Разклатете и оставете за известно време. След това излейте сместа и изплакнете шишето добре.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X