Напишете дума/думи за търсене

Два уреда, които ще улеснят живота на всяка домакиня

Ако едно време разполагахме само с някой и друг тостер в кухнята, скаричка и чушкопек, то днес уредите, с които може да си улесним живота, са пъти повече. Блендер, сокоизтисквачка, мултикукър, крок пот, нутрибулет, машина за хляб, машина за сладолед, пасатор, машина за варене на ориз и т.н. С какво могат да ви бъдат от помощ някои от тях, говори дори само наименованието им. Но какви „услуги“ извършва мултикукърът например? А домашният робот? И нужна ли ви е сокоизтисквачка, ако имате робот? А може би роботът ще освободи място и от машината за хляб?

Мултикукър

Както и неговото име подсказва, мултикукърът готви множество ястия. Той има функции за яхния, кисело мляко, ориз, сладко и т.н. В него може да направите супа, да изпържите картофки, да изпечете сладкиш, да сготвите зеленчуци на пара. Едно от големите му предимства е отложеният старт и това, че след работа вкъщи може да ви очаква готово, току-що сготвено ястие.

Много домакини казват, че просто слагат съставките в мултикукъра, избират съответната програма и го забравят. Действително е така. Този уред ще извърши на едно място няколко неща, които иначе трябва да правите върху котлона или в котлона и фурната. Практически всяко ястие може да се сготви в него, стига да опознаете всичките му програми.

Предимства:

Уредът е идеален за заети домакини, защото предлага смесена термична обработка. Тоест не изисква отделното запържване, сваряване, сотиране и т.н. дейности на продуктите за едно ястие. Всичко се слага на едно място и само се сменят програмите при необходимост. Основно предимство, което се изтъква от тези, които го ползват, е, че не им се налага изобщо да бъдат в кухнята, докато обядът и вечерята им се готвят.

С него в кухнята ви ще стане по-чисто и подредено и няма да се налага да миете няколко съда при сготвянето на едно ястие.

Отложеният старт ви дава възможност да имате прясна гозба в най-удобния за вас момент.

Уредът запазва дълго време топлината на ястието, така че дори да приготвите манджата часове, преди гостите ви да дойдат, когато я сервирате, тя ще бъде като току-що извадена от фурната.

Ястията ви повече никога няма да загарят. Нещо повече – топлината в него се разпределя равномерно и храната ви ще бъде балансирано сготвена.

С мултикукър ще готвите с по-малко мазнина.

Вкусът на ястията, приготвени в мултикукър, е фантастичен. С особена сила важи за яхнии, супи, печени гозби и такива, приготвени на пара. Оризът и пастата също се получават много вкусни. Месото, което ще изпечете в този уред за няколко часа, ще стане крехко и сочно като мозък.

Този уред е перфектен, ако отивате на почивка или къмпинг, защото освен него няма нужда да взимате тенджери, котлони и тигани. Той е компактен и се пренася лесно. Макар да е големичък, всъщност е доста лек.

Ако искате да се храните по-здравословно, заложете на мултикукър. Той запазва в по-голяма степен полезните вещества на продуктите и не изисква почти никаква мазнина за готвене.

Уредът е енергоспестяващ.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X