Напишете дума/думи за търсене

8 признака, че домът ви е под наблюдението на крадци

На година се случват немалко кражби, въпреки че повечето домове са защитени с аларми, със силни врати със сложни ключалки... Но дори и най-наблюдателните хора не винаги забелязват, че са набелязани от крадци, които чакат точния момент, за да направят крачка.

Представяме ви списък от очебийни признаци, които може да ни накарат да бъдем по-бдителни спрямо дома си.

1. Липсващи боклуци

Крадците може и да търсят пари и бижута в дома ви, но преди да влязат в него, се оглеждат и за други сигнали, които може да им подскажат колко сте имотни.

Много често хората изхвърлят ненужни документи в боклука, които съдържат важна информация за името ви, датата на раждане, работното място, номер на паспорта и други данни. Най-добре преди да ги изхвърлите, да ги накъсате на дребно или да ги изгорите. Не винаги човек, който рови в кофата за боклук, е бездомник, който търси храна.

2. Изчезване на кучето ви

Кучетата, които охраняват къща или апартамент, са тежест за апашите. Ето защо може да се опитат да се отърват от пазителя. Разбира се, липсващото куче не винаги означава предстоящ грабеж, но не бива да се изключва и този вариант.

3. Празен резервоар

За да не се допуснат собствениците да се приберат по-рано, разбойниците може да източат бензина на автомобилите, забавяйки ви по този начин. В най-лошия случай няма да успеете дори да стигнете до бензиностанцията, което означава, че ще се върнете вкъщи доста по-късно от обичайното. Затова ако сте заредили преди два дни догоре, а днес вече сте на резерва, бъдете нащрек за крадци.

4. Счупен прозорец

Някои престъпници хвърлят камъни по прозорците на колата или дома, за да проверят дали собствениците са у дома и дали алармата ще се включи. Ако никой от собствениците или съседите не излезе навън, за да провери какво се е случило и полицията не идва, тогава може да помогне на грабителите да изчислят най-доброто време за влизането с взлом.

5. Проблеми със светлината

Ако живеете в къща и имате фенери със сензори за движение, инсталирани в двора, проверете ги веднага в случай на неизправност. Ако крушките са леко развити, може да е сигнал, че някой иска да се промъкне в дома ви незабелязано.

6. Реклами и стикери

Крадците обозначават лесни за отваряне къщи и апартаменти с помощта на рекламни листовки и стикери. Разбира се, понякога брошурата е просто брошура. Ако ще заминавате на почивка, помолете съседите си от време на време да махат от входната ви врата или пощенската кутия рекламните брошури. Неприбраните хартиени материали са очевиден знак, че собствениците не са вкъщи, което дава зелена светлина на престъпниците.

7. Странни знаци

Ако забележите подозрителни знаци и странни рисунки върху вратата на вашия апартамент или къща, на уличния стълб пред дома ви или в близост до него, бъдете бдителни. Това е друг начин на крадците да отбележат леснодостъпни къщи или домове, на които собствениците отсъстват.

8. Счупена брава

Неизправности на заключване или драскотини на вратата са признаци, че някой вече се е опитал да влезе в къщата ви. Вземете незабавни мерки, обадете се на полицията, сменете ключалките с по-надеждни и помислете за инсталиране на аларма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X