Напишете дума/думи за търсене

7 здравословни причини да вдигаме по-често ръцете си

Специалистите препоръчват често да вдигаме краката си на високо, ако искаме да подобрим някои от здравословните си проблеми. Оказва се, че и повдигането на ръцете над главата също има своите предимства за здравето ни.

1. Освобождаване на напрежението

Това е за онези от вас, които прекарват много време прегърбени на бюрата, забили поглед в компютъра. Когато седите по този начин дълго време, вие малтретирате мускулите и в резултат на това ограничавате двигателните си способности и се радвате на завидна скованост.

Изправете се. Свийте дланите в юмруци, вдигнете ръцете над главата, вдишайте, спуснете ръцете към ханша и повторете. Това ще ви помогне да освободите напрежението в раменете и врата.

2. Подобряване на позата

Свлеченото седене на стола е един о най-лошите и грозни навици. Смятаме, че това е най-удобният начин да седите, но това е изключително вредно. За да поправите това, просто вдигнете ръцете перпендикулярно на земята, колкото можете. Повтаряйте това на всеки 20 минути и се опитайте да държите гръбнака н

3. Предотвратяване на болки в кръста

Причината за болката в кръста често се крие в промените, настъпващи в гръбначния стълб. Поради възрастта или заседналия начин на живот прешлените стават по-крехки и по-малко подвижни. Междупрешлените дискове, които работят като възглавница между прешлените, изсъхват.

В резултат на това нервите на гръбначния стълб, които са 31 двойки и са отговорни за движението и за изпращане на сигнали от тялото към мозъка, може да бъдат сплескани между прешлените.

Повдигането на ръцете и разтягането нагоре може да помогнат за избягване на болки в кръста.

4. Добър баланс

Балансът е нещо, от което се нуждаем за ходене. Необходим е да се навеждаме, без да падаме, да седим на стол и прочие. Лошото равновесие може да бъде приписано на слабите мускули или на увреждане на вътрешното ухо, нервите, сърцето или кръвоносните съдове.

Но ако сте по-тромави от вашите приятели и това ви притеснява - просто вдигнете ръцете си. Правете ежедневно обикновени упражнения с ръце нагоре.

5. Отървете се от Синдрома „съобщение-врат“

Синдромът "съобщение-врат" е едно от социалните медийни заболявания, които може да получите, от прекалено много гледане в екрана на телефона си с наведена глава. Когато се изправят, нашите вратове вдигат по-голяма тежест, а това ги уморява по-бързо.

Дайте на врата и очите си почивка. Повдигнете ръцете си, обърнете главата наляво и надясно и за 15 минути забравете за телефона.

6. Избегнете слабостта в краката и в гръбначния стълб

Слабостта в краката или в гръбначния стълб може да се дължи на лошо кръвообращение. Един от начините да увеличите кръвообращението е да вдигнете ръцете си над главата си и да разтворите раменете. Това кара гръбначния стълб и меките тъкани се движат, причинявайки по-добро кръвообращение.

7. Облекчение за стомаха

След хранене спортът не е най-добрата идея, но правенето на няколко бавни упражнения с повдигнати ръце може действително да помогне да се намали времето, което трябва на храната, за да премине през дебелото черво.

Когато вдигаме ръцете, стомашно-чревният тракт става по-прав и храната преминава по-бързо. Това е добра превантивна мярка срещу ферментация, гниене и дисбаланс на чревната микрофлора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X