Напишете дума/думи за търсене

4 стъпки за разделяне с биреното коремче

Коремът е една от най-скръндзавите части на тялото. Не обича да казва „сбогом“ на натрупванията си. Има обаче упражнения, които може да ни помогнат да влезем бързо във форма, ако вземем мерки.

Стъпка №1 – Променете начина си на хранене

Опитайте се да сведете до минимум количеството захар и въглехидрати във вашата диета. Заменете безалкохолното с чай, сладките с ядки и плодове и захарта с мед. Яжте повече зеленчуци и фибри.

Стъпка №2 – Отървете се от излишното тегло

Тичайте 30 минути на ден и скоро ще видите положителни промени във вашата форма. Ако това е твърде трудно за вас, сменете бягането с ходене в началото. Имайте предвид, че джогингът изгаря 2,5 пъти повече калории, отколкото ходенето.

Плувайте най-малко 30 минути 2-3 пъти седмично. Изберете стила и темпото, които харесвате. Най-важното е да се движите постоянно, защото всякакви упражнения във водата помагат на слабеенето. Един час интензивно плуване може да ви помогне да изгорите 500 калории.

Карането на велосипед е едно от основните упражнения, които може да направите, ако искате да отслабнете. Правете го 2-3 пъти седмично с удобно за вас темпо.

Стъпка №3 – Заздравете коремните мускули

Кардио упражненията ще ви помогнат да изгубите тегло, но няма да направят корема напълно плосък. Нуждаете се от специални упражнения за това.

Вакуумът е чудесно упражнение. Издишайте целия въздух в белите дробове, приберете корема към гърба и задръжте дъха си за 15-20 секунди. Правете серия от 10 повторения 3-4 пъти на ден и няколко седмици по-късно ще забележите, че талията ви е по-тънка.

Дъска. Просто, но много ефективно упражнение. Сложете лактите, дланите и пръстите на краката на пода и вдигнете таза във въздуха. Правете го 2-3 пъти на ден за 30 секунди, като постепенно увеличавате продължителността. Освен че гори калории и заздравява коремните мускули, тази поза прави стойката по-добра и облекчава напрежението в гърба.

Стъпка №4 - Направете мускулен релеф

Коремни преси. Тези упражнения ще направят корема по-силен. Укрепването му ще освободи натиска от другите мускулни групи.

Вдигнати крака. Легнете по гръб и сложете ръцете на пода за баланс. Бавно повдигнете краката си 10-15 пъти. Ще започнете да забелязвате промяната в рамките на месец.

И още нещо

След тренировка вземете студен душ. Ниските температури не само помагат да се намали количеството млечна киселина в организма, която причинява мускулна треска, но също така изгаря калории, тъй като кара тялото да работи повече, за да се запази топло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X