Напишете дума/думи за търсене

3 неочаквани причини, които може да увредят зрението

По данни на Световната здравна организация 253 милиона души по света страдат от проблеми със зрението. Причина за това често са не толкова очевидни фактори.

Козметика с изтекъл срок на годност

Имайте предвид, че спиралата за мигли може да се използва не повече от 3 месеца след отварянето й. През това време във флакончето активно се размножават бактерии, които при попадане в очите могат да причинят инфекция. А инфекцията може да влоши зрението.

Неудобен работен стол

През гърба преминават две важни артерии, които доставят кръв го главния мозък и го насищат с кислород. Този процес е много важен за множество системи в тялото, включително и за зрението. Не забравяйте, че заболяванията на гръбначния стълб може да влошат зрението. И всички тези неприятности може да са причинени от неудобния стол в офиса.

Неподходящ шампоан

Прекалено агресивният шампоан за коса също може е фактор при проблемите със зрението. Става дума за шампоаните, които съдържат в състава си натриев лаурил сулфат (SLS ). Причината е, че когато попадне в очите, този компонент ги изсушава - което оказва негативно въздействие на зрението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X