Напишете дума/думи за търсене

Непростими грешки, които допускаме с грима

Гримът е оръжие с две остриета. Поставен правилно, прикрива дефекти и подчертава силните ни черти, но понякога има обратния ефект върху външния ни вид.

За грима напоследък често се говори като за форма на изкуство. За да постигнете ниво на съвършенство, трябва да избягвате някои грешки, които унищожават кожата и ни правят да изглеждаме по-стари от действителните ни години.

1. Нанасяте грим върху суха кожа

Много жени правят грешката да прилагат грима върху напълно суха кожа. Първата стъпка е ексфолирането веднъж седмично и след това нанасянето на добър овлажнител. Жените с изключително суха кожа трябва да използват овлажнител и дори праймър, преди да сложат основата. Запомнете, че сенките на прах не са подходящи за сухата кожа, придържайте се към кремообразните видове.

2. Нанасяте матирано червило върху сухи устни

Ако устните ви се лющят, след като не остане червило върху тях, най-вероятно това се дължи на матовото червило, което ползвате, без да овлажнявате устните си първо. Веднъж седмично трябва да ексфолирате и овлажнявате устните. Най-доброто, което може да направите, е да нанесете праймър за устни преди червилото. Той няма да компрометира матовия ефект на червилото, както би направил овлажнителят.

3. Изпомпвате четката на спиралата твърде много

Изпомпването на четката на спиралата много пъти е най-добре да се избягва. Това вкарва повече въздух в капсулата, приканвайки бактериите вътре. В резултат на това спиралата изсъхва по-рано. Освен това по косъмчетата на четката полепва повече от продукта, което кара миглите ви да изглеждат прекалено тежки и претрупани. Това, което трябва да направите, е да извадите четката, да я завъртите леко в края, за да премахнете целия излишен продукт и тогава да нанесете върху миглите.

4. Забравяте да уеднаквите цвета на лицето и врата

При гримиране много жени забравят да нанесат от продуктите върху врата. Това допринася за грозноватия външен вид, тъй като разликата между двата нюанса е очебийна. Независимо дали използвате течна или прахообразна основа, не забравяйте да приложите част от нея под брадичката и до средата на шията.

5. Изпробвате основата върху неподходящи места на тялото

Една от най-честите грешки е тестването на сенките върху ръцете. Това е грешно, тъй като те може са да по-зачервени от лицето, а това със сигурност ще подведе окото за правилния тон на грима. Трябва да тествате различните нюанси върху челюстта. За цветовете на червилото, използвайте нов тестер директно върху устните.

6. Никога не почиствате четките

Ако мислите, че измиването на четките не е нещо, което трябва да ви притеснява, помислите отново. Мръсните четки са гостоприемни за вредните бактерии, които може да предизвикат дразнене на кожата и акне. Добре е да миете четките веднъж седмично, ако искате да удължите живота им.

7. Държите козметика в банята

Ако винаги сте се чудили защо майка ви държи червилото си в хладилника, е време да научите причината. Много продукти за красота съдържат натурални масла и восъци, които може да бъдат унищожени, когато са изложени на високи температури. Това означава, че трябва да намерите място в хладилника, за да съхранявате крема за очи, парфюма, лака за нокти, маските за лице, очната линия и червилата. По този начин тяхната пигментация няма да се промени скоро и ще бъдат по-свежи всеки път, когато ги използвате.

8. Не слагате слънцезащитен крем, преди да нанесете основата

Повечето жени не осъзнават колко вреда причиняват на кожата си, когато я излагат на ултравиолетови лъчи, без първо да прилагат слънцезащитни продукти върху нея. Дерматолозите съветват да се нанася слънцезащитен крем. След като той напълно се абсорбира върху кожата, тогава да се сложи гримът. Защитният фактор в гримовете е напълно недостатъчен за доброто предпазване на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X