Напишете дума/думи за търсене

Историята на Ева Тонева е с холивудски сюжет

И как правиш така, че краставичките в таратора и топчетата в супата топчета да се виждат на повърхността?

Има няколко варианта – или да се подпрат с клечки отдолу, или да се желира течност. Тя трябва да заема 2/3 от съда, в който снимам, и отгоре подреждам краставичките, топчетата или каквото друго съдържа супата. Понеже желето ги държи, те няма как да потънат.

Историята ти всъщност започва с едни яйца, които така и не си успяла да приготвиш като хората, и си изгорила? Наистина ли изобщо не можеше да готвиш?

Имала съм опити, още баба ме е учила да готвя. Но кулинарията никога не ми е била страст. Единствено обичах да гледам снимки на храна в старите кулинарни книги. Един ден трябваше да хапнем нещо с моя мъж и разполагахме само със сурови яйца. Оказа се, че не знам как да ги приготвя – не загрях правилно мазнината, те загоряха и останаха во веки в тигана. Същата вечер си легнахме гладни.

Днес, 19 години по-късно, колко вида рецепти с яйца можеш да приготвиш?

Безброй. Всякакви. Дори такива, които не са популярни.

Рецептата за козунака ти със сметана, която сама си измислила, стана изключително известна. Кога започна да експериментираш така смело?

Неминуемо се стига дотам да искаш да се качиш с още едно ниво нагоре. Когато преодолееш страха от неуспеха, започваш да се забавляваш. И да експериментираш. А пътят дотам е съвсем простичък – добавяйки нещо към някоя рецепта, променяйки грамажа или някои от основните продукти. Наистина хубав пример е козунакът със заквасена сметана, който стана любим на много хора. Вълнуващо е да направиш нещо сам, да създадеш. Но още по-удовлетворяващо е да вдъхновиш хората и те да опитат. И да им се получи! И да зарадват с моята рецепта своите любими хора – по-хубаво от това няма.

Мъжът ти е бил този, който е разпознал таланта ти пръв. Кога се случи?

Да, цялото семейство бяхме в Чехия – там работеше съпругът ми, а аз се грижех за децата. В началото даже нямахме хладилник и се налагаше за всяко едно от храненията да приготвям всичко на мига. Готвех доста и бях започнала да снимам храната. Снимките споделях в един бебешки форум, но един ден мъжът ми каза, че трябва да се занимавам професионално с фууд стайлинг и фууд фотография. Първо си помислих, че се шегува. Но после започнах да търся информация, защото в началото изобщо не знаех какво представлява това. Нито пък си давах сметка колко труд и знание изисква, за да си добър в него.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X