Напишете дума/думи за търсене

Историята на Ева Тонева е с холивудски сюжет

Мисля, че си една от първите в тази нова за България професия. Сайтът ти бързо ли набра популярност?

Да, неочаквано бързо. Той тръгна, докато бяхме в Чехия – през 2009 г. Още с връщането ни у нас на следващата година получих покана за гостуване в едно от големите кулинарни списания. Месец след това ме поканиха и като фууд стилист при заснемането на реклама за храна. Тогава изобщо нямах идея какво се иска от мен. Наложи ми се свектавично от любителските занимания вкъщи и от спокойствието да контролирам, да изпипвам и да се наслаждавам с часове на процеса, да скоча в дълбокото – да направя професионално цяла реклама на една от най-трудните за снимане храни - каймата.

Кога усети присъствието на публиката и това колко много хора те следят?

Веднага. Още с първите рецепти дойдоха и първите отзиви. Особено ми е приятно, когато някой ми каже, че заради моя рецепта се е престрашил да направи нещо, което никога не е приготвял.

Ето, сещам се за една рецепта, която пуснах преди Свети Валентин – икономична торта с минимум продукти. Вечерта, след като я публикувах, ми писа майката на 17-годишна девойка. Тя ми изпрати клипче с това как момичето прави моята торта за любимото си момче. Бях толкова щастлива! С една снимка и продукти от шкафа да накарам едно младо момиче да се постарае и да зарадва своето момче.

Освен сайта имаш свой авторски календар, както и онлайн списание Eva Toneva Magazine. Какво те мотивира да развиваш името си като бранд?

Целта не е само развиване на името като бранд – това дойде като естествено продължение на работата ми досега. С календара исках да зарадвам почитателите ми. Реших той да е в много малък тираж, бутиково производство, и по този начин да е още по-ценен за този, който го притежава. А списанието се случи покрай това, че исках да направя цяла книжка с афродизиак рецепти. Така започна и не е важно как ще се развие. Важно е, че ми доставя удоволствие и че вдъхновява други хора.

Гордеят ли се твоите деца с теб?

Надявам се. Мисля, че съм възпитала у тях вкуса към вкусната храна. Виждам и у двамата изискване това, което консумират, не само да е вкусно, ами и да е красиво. За мен е важно, че оценяват труда, вложен в приготвянето. Надявам се това да ги накара те да възпитат един ден своите деца в същото.

Да поговорим за страстта. От любов към това, което правиш, ти летя чак до Германия, за да заснемеш заедно с Йоли (б.а. Йоланта Делибозова – Йоли е популярен кулинар и водещ на кулинарни предавания, която преди няколко години се премести да живее в Германия) детския брой на твоето списание. Има ли и лека лудост в теб и възможно ли е без нея да се случват големите неща?

Не,

без лудост не става. А моята е в такива количества,

които са непоносими за много хора

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X