Напишете дума/думи за търсене

Как да поливаме стайните цветя през зимата

Голяма част от стайните растения трябва да бъдат поливани доста умерено, а тези, които са в състояние на покой - много рядко.

Декоративно-листните цветя е необходимо да поливаме, така че пръстта им да успява да просъхне. В противен случай голямото изобилие на влага може да предизвика пожълтяване и опадане на листата, а също и загниване на корените. Обратно на това е нужно постоянно овлажняване на въздуха в стаята.

Растенията, чиито листа са гладки, може (дори е желателно) да изтриваме с влажна кърпа, като им устройваме периодически душ.

Не забравяйте да почиствате праха от растенията с мъхнати листа с мека четчица или като ги издухвате!

Орхидеи, които развиват цветоносни стъбла, трябва да поливаме редовно, а тези екземпляри, които не са дали такива, поливаме много умерено до началото на пролетния растеж.

Олеандърът, фикусът и мушкатото трябва да бъдат преместени в най-прохладното помещение. Поливаме ги умерено.

За да не се съсипят пъпките на камелията, също трябва да я държим в достатъчно прохладно помещение (12 -14°C). Камелиите имат нужда от опръскване и редовно поливане.

Цикламите се поставят на най-светлото място (чувстват се комфортно при 16-18°C), поливаме с престояла вода със стайна температура.

Филодендроните, монстерите и сциндапусите, които не прекратяват растежа си, е нужно да поливаме редовно и слабо да ги подхранваме (0,1- 0,2 % разтвор на минерални торове).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X