Напишете дума/думи за търсене

10 грешки, за които повечето родители съжаляват

6. Били са твърде строги

Едно е да се скарате за нещо лошо, което е направило детето, но съвсем различно е да правите забележки за щяло и нещяло. Една от най-големите заблуди на родители е, че колкото по-високи са очакванията, толкова по-успешно става детето. Но в действителност може да получите обратния ефект: поведенчески проблеми и дори проблеми с развитието. Друг недостатък на прекалената ви строгост може да доведе до лоша връзка с наследниците ви.

Наказанията за лоши оценки също са вредни - те може само да намалят общия си успех в училище. Наказвайте и награждавайте децата си само за нещата, които наистина имат значение. Двойка по математика и счупена чаша никога не са правили някого нещастен.

7. Не зачитат мнението му

Всички сме чували фразите „Ти си твърде млад, за да решаваш“ или „Възрастните знаят по-добре“. Децата, чието мнение често се пренебрегва, може да станат несигурни в себе си. Как може да знаеш какво искаш от живота, ако винаги има някой, който взема всички решения вместо теб.

Помогнете на детето да придобие самочувствие и да изразява собственото си мнение. По-добре е да обсъждаме техните желания и да обясняваме нещата, отколкото да ги игнорираме и ограничаваме.

8. Не го правят достатъчно щастливо

Добрите спомени от нашето детство са най-ценните неща, които никой не може да ни отнеме. Ако едно дете расте в здравословна атмосфера и има много добри преживявания, това означава, че се развива активно. За щастливите деца е по-лесно да се адаптират към живота на възрастните. По-лесно създават и нови взаимоотношения.

9. Често следват съветите на другите родители

Има хора, които обичат да дават съвети, и не им пука, че тяхното мнение не е потърсено от младите родители. Когато се натъкнете на такива „експерти“, ще ви се даде много акъл за това как да обличате, хранете и образовате детето си. Но истината е, че вие ??сте родител и знаете по-добре от всеки друг какво е добро за вашето дете и какво не.

Не трябва да позволявате на непознати да казват на детето ви, че е непослушно. Винаги трябва да вземете страна на хлапето и да го накарате да усети вашата подкрепа.

10. Не са били в най-важните моменти

Някои неща, които на възрастните не ни изглеждат сериозни, може да са наистина важни за нашите деца. Дори и да имате наистина, ама наистина основателна причина да пропуснете рождения ден на детето си, опитайте се да не го правите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X