Напишете дума/думи за търсене

"Мокра" шоколадова торта

богато на флавоноиди

лесно

10 порции

40 мин + охлаждане

За една порция:

420 ккал

мазнини 15 г

въглехидрати 76 г

холестерол 63 мг

протеини 10 г

фибри 1,5 г

необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. какао

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. захар

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/4 ч.ч. масло

1 ванилия

шоколад и бита сметана за намазване

начин на приготвяне:

1 Включете фурната на 190°С. Разположете решетката на средно ниво.

2 Смесете в купа брашното, какаото, содата, бакпулвера, солта и захарта. В отделен съд разбийте киселото и прясното мляко, яйцата и маслото. Добавете ванилията. Излейте наведнъж течните съставки към сухите и разбъркайте. Прехвърлете тестото в съд за печене. Печете около 35 мин и проверете готовността с клечка.

3 Оставете го да се охлади и разрежете изпечения блат на две. Смесете разтопен шоколад и сметана в количество според предпочитанията си и намажете между двата блата и отвън.

Преди да нарежете тортата, оставете я да се охлади добре в хладилника.

Търсете списание "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X