Напишете дума/думи за търсене

Юлиан Вергов играе хокей по гащи

Традиционната гола снимка на хокейния отбор.  Юлиан Вергов е най-вдясно.

За пета година актьорът Юлиан Вергов и приятели направиха своята “Зимна класика” на замръзналото езеро край Панчарево.

В събота те изиграха хокейния си мач, след което по традиция и за радост на женските очи се снимаха само по боксерки, шапки и стикове.

Правили са го дори и при температура от минус 18 градуса. Снимките вече обикалят социалните мрежи и предизвикват въздишки, смях и всякакви чувства. След мача всички посещават минералната баня и после отсядат в кръчмата на шкембе чорба и традиционните български забавления.

Хокейният отбор няма политически пристрастия, но според случая се нарича ту “Червена звезда”, ту “Ред стар”, както се превежда на английски език. Издържа се сам. В него се включват както бивши хокеисти, така и млади таланти. Възрастта в тима е от 20 до 64 години и всички се хвърлят в играта единствено за кеф и от любов към хокея.

Някои от участниците в състезанието, което помежду си наричат и “Бирена лига”, вече водят и децата си. И дъщерята на Вергов е опитала с хокейния стик. На неговото предупреждение, че хокеят не е женски спорт, тя казала: “Да, ама много ме кефи”.

Началото на “Зимна класика” е поставено през 2015 г. на езерото край Панчарево. Най-напред всички заедно почистват снега, после най-тежкият от състезателите прави няколко обиколки по леда.

Тича, тропа с крака, скача и ако не се появяват опасни пукнатини, теренът е готов за игра. Не е важен резултатът от мача, а удоволствието от играта. Няма бой и избити зъби.

Освен край Панчарево хокеистите на “Ред стар” са играли и на замръзналия язовир “Широка поляна”, който е на 30 км от Батак. Дотам се стига през терени, които са почти като за състезание офроуд.

Юлиан Вергов
Юлиан Вергов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X