Напишете дума/думи за търсене

Какво да ядем според кръвната група, за да сме във форма

Най-вероятно малко са хората, които не знаят кръвната си група. Но пък това е от най-лесните неща за научаване.

Хематолозите твърдят, че кръвната група е тясно свързана със способността на тялото да усвоява някои храни. С две думи, за всеки от нас има различен подходящ хранителен режим, който ако следва, ще живее по възможно най-добрия и здравословен начин. Тази теза е популяризирана от д-р Питър Дж. Д'Адамо през 1996 г. в публикувана от него книга. Въпреки това до ден днешен няма категорични изследвания, които да доказват или отричат тази теория.

Кръвна група А

За хора с кръвна група А най-подходяща е вегетарианската диета. Те имат ниски нива на стомашна киселина и не може добре да усвояват животинските протеини и мазнини. Ето защо се препоръчва те да ядат много плодове, зеленчуци и зърнени храни. Важно е тези храни да бъдат в най-естественото състояние - пресни и органични, без добавени съставки.

Кръвна група B

Хората от тази кръвна група се считат за всеядни. Въпреки това храни като царевица, пшеница, домати и фъстъци може да предизвикат наддаване на тегло, умора и хипогликемия. Друга храна, която трябва да избягват, е пилешкото месо. Въпреки че е по-постно месо, то може да предизвика инсулти и имунни нарушения при хора от тази кръвна група. По-добре е да замените пилето с агнешко, козе или заешко месо.

Кръвна група AB

Тип AB е най-рядката и най-новата кръвна група. Тя има смесено наследяване от типове А и В. Хората от тази кръвна група имат ниска стомашна киселина като кръвна група А, но притежават същата адаптация към месото като кръвна група В. Яйца, морски дарове и листни зеленчуци са добри за тях. Препоръчително е да ядат по-малки порции, но по-често, защото това е по-добре за тяхното храносмилане.

Кръвна група 0

Хората от тази кръвна група имат висока стомашна киселина и притежават много добре развита способност за усвояване на животинските протеини и мазнини. Ето защо диета с високо съдържание на протеини - висококачествени меса, риба, зеленчуци и плодове, работи най-добре за тях. Въглехидрати като зърнени култури, боб и бобови растения може лесно да се превърнат в мазнина в организма им. Така че, ако сте кръвна група 0, по-добре е да ги избягвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X