Напишете дума/думи за търсене

7 бързи начина за облекчаване на главоболието

Почти половината от възрастното население на планетата страда от главоболие поне веднъж годишно. Има много видове главоболия като мигрена, клъстерни главоболия и такива, които възникват от стрес, проблеми със зрението или синусите. Последният вид е най-често срещан и засяга около 1,6 милиарда души.

„Мила“ събра за вас 7 техники, които може да използвате, за да се отървете от главоболието.

Температурна терапия

Взимането на топъл душ помага да се отпуснат напрегнатите мускули и да се облекчи главоболието. Ако нямате в конкретния момент достъп до баня, горещите компреси може да помогнат.

Ароматерапия

Ароматът на някои етерични масла, особено този на лавандулата, може да успокои главоболието. Внимателно масажирайте маслото по челото и слепоочията и легнете в тиха и тъмна стая.

Маслото от мента също е полезно при лечението на главоболие и мигрена.

Пийте вода

Дехидратацията е често срещана причина за главоболие. За да държите главоболието на каишка, поддържайте се хидратирани. Имайте предвид, че свръххидратацията може да доведе до хипонатриемия - състояние, при което натрият в кръвта става твърде разреден. Това може да доведе до главоболие, гадене и подуване на корема - симптоми, които лесно може да бъдат объркани с тези на дехидратацията.

Билково лечение

Джинджифилът се използва от векове за лечение на главоболие и мигрена. Разбъркайте 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил във вода и пийте.

Масажирайте ръцете

Локализирайте точката, намираща се между палеца и показалеца. Натискайте здраво около 10 секунди. След това масажирайте тази област с кръгови движения. Движете се по посока на часовниковата стрелка за 10 секунди и след това обратно на часовниковата стрелка за още толкова време. Направете масаж и на другата ръка. Тази акупресура е полезна за облекчаване на напрежението в главата и в шията, което често се свързва с главоболие.

Масажирайте носа

Точките, които помагат за облекчаване на главоболието, се намират от двете страни в основата на носа – там, където той се среща с билото на веждите. Натиснете силно с двата показалеца за около 10 секунди. Освободете налягането и повторете. Прилагането на натиск върху тези точки е ефективно за облекчаване на главоболие, причинено от умората на очите и синусите.

Масажирайте очите

Локаризирайте точките във външния ъгъл на всяко око. С помощта на показалците и средните пръсти внимателно и едновременно масажирайте въпросните области, докато не почувствате облекчение. Този метод помага за облекчаване на болката, свързана с мигрена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X