Напишете дума/думи за търсене

Страните, в които храната е най-вкусна

Храната е удоволствие за всички сетива, повод да се съберем с любимите ни хора и нещо, с което можем да експериментираме. В класацията си CNN подрежда десет страни, които според тях имат най-вкусната и оригинална национална кухня.

Повечето присъстващи в списъка са нещо очаквано, но има и предложения, които със сигурност ще ви изненадат, пише "Вести".

10. Американската кухня е популярна, защото в себе си съчетава най-доброто от страните, наложили се като кулинарни гурута. Класическият американски чийзбургер и курабийки с шоколадови парченца са се превърнали в символ на американската култура. Минусът е за опакованите храни и полуфабрикатите, както и наложената традиция на така наречената "бърза храна".

9. Мексиканската кухня става все по-популярна в последните години и вече целият свят знае какво са такоси или бурито. Мексиканците, както и повечето латиноамериканци, са почитатели на боба и успяват да го съчетаят в изненадващи комбинации, включително и с шоколад.

8. Тайланд - Азиатската страна е разпознаваема със своята "стрийт фууд" или буквално преведено - улична храна. Тайландското къри е задължително ястие, което да опитате, ако посетите тази страна, както и различните вариации на нудъли. Суровата ферментирала риба Пла Сом определено е нещо, което бихте могли да пропуснете.

7. Гърция е привлекателна дестинация за много туристи от Западна Европа и Северна Америка. Най-отличителните черти на нейната кухня са гиросите, сиренето фета, маслините и зехтинът, който придружава почти всяко едно ястие.

6. За индийската кухня стига да се каже една дума - подправки. Индийците се концентрират повече върху перфектното овкусяване на храната, отколкото върху самото ѝ приготвяне. В страната на кърито освен традиционните ястия с ориз, бихте могли да опитате традиционната им палачинка "доса".

5. Японската кухня също се превръща в голяма сензация напоследък. Най-разпространеният представител на японската кулинарна общност е сушито, но в страната на изгряващото слънце можете да намерите още много типични ястия, които ще пленят сетивата ви.

4. Испания - Слънце, усмивки, хубава храна. Това са все думи, които описват чудесно Испания. От основните ястия задължителни са паелята, тортилята и газпачото. От десертите със сигурност не трябва да изпускате традиционните чуроси. Не си и тръгвайте без любимия на всички "хамон" и малко испанско вино.

3. Франция по подобие на Испания е позната с хубавото си вино. Но там освен това можете да се насладите на цяла гама от сирене и кашкавали. В Южна Франция човек може да опита едни от най-ароматните сортове грозде, а френските сладкиши са обичани по целия свят.

2. За китайската кухня или трябва да се каже нещо хубаво или по-добре да не се говори. Ако някога имате възможността да посетите тази страна с древна история, задължително опитайте патица по пекински, супата Xiaolongbao и свинско в сладко-кисел сос.

1. Италия - Това може би не е изненада за никого, тъй като за италианската кухня се говори навсякъде. Тук няма смисъл да изброяваме какво си заслужава да опитате, защото в страната на пастата не съществува ястие, което да ви разочарова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X